Kan ofre Superliga for økonomiens skyld

Kravet for 2009 er et økonomisk overskud i Sønderjyske. Ellers er sportskoncernen parat til at droppe ambitionerne om at spille i Superligaen

Sønderjyske skraber masser af point sammen i Superligaen - men holdet kan blive ofret for at sikre økonomien. (Foto: Anders Brohus)
Sønderjyske skraber masser af point sammen i Superligaen - men holdet kan blive ofret for at sikre økonomien. (Foto: Anders Brohus)

Mens størstedelen af klubberne i Superligaen regner med underskud for 2009, så er kravet i Sønderjyske et overskud. Hvis ikke det sker, så er den sønderjyske sportskoncern klar til at ofre sit fodboldmandskab. Det fastslår formand Ole Daugbjerg.

- Ellers må vi lægge vores Superliga-ambitioner til side, for så er det overlevelsen som virksomhed, der vejer tungest, siger Ole Daugbjerg til Jyllands-Posten.

- Der er ikke ret mange, der kan være med til det omkostningsniveau, der findes i toppen af dansk fodbold, forklarer formanden, der mener, at kravet nærmest er en plads i de europæiske klubturneringer, hvis man vil skabe overskud som dansk Superliga-klub.

- Forretningsmodellen er skruet sådan sammen, at hvis man ikke kommer i Europa forholdsvist hurtigt, så er man under pres, mener Ole Daugbjerg.

Sønderjyske Elitesport A/S, der også driver hold i håndbold og ishockey, forventer i øjeblikket et underskud på 10 millioner kroner for 2009. I øjeblikket forsøger koncernen at sikre sponsorindtægter fra lokale sponsorer på i alt 30 millioner kroner fordelt over de kommende tre år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere