Trænere vil have større Superliga

Over halvdelen af alle superligatrænere og- ledere ønsker at udvide den nuværende hjemlige liga. Et flertal peger på 16 hold

Superligaen skal være større. Det er det gennemgående svar i en rundringning, som Ritzaus Bureau har foretaget til samtlige superligatrænere og- bosser.

15 ud af 24 adspurgte ønsker flere hold i ligaen - og gerne helt op til 16.

Meldingen kommer, netop som Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union nedsætter et udvalg, der blandt andet skal analysere, hvordan ligaen bedst struktureres.

Den nuværende ligastruktur med et skævt antal kampe dumper de fleste. Og tilhængerne af en større liga peger på, at flere klubber i den næstbedste række har kvaliteten.

Endelig er muligheden for at give flere danske talenter spilletid i den bedste række et af fortalernes vigtigste argumenter.

Kim Brink imod
- Jeg tror, at det ville hjælpe dansk fodbold, hvis der kom nogle flere hold op og fik noget bedre økonomi, så de kunne få råd til noget bedre talentudvikling, siger Allan K. Pedersen, der er formand i FC Nordsjælland.

To af de adspurgte peger på, at ligaen har en god størrelse i dag, mens fem ønsker den mindre. En af dem er Kim Brink, direktør i OB.

- Den skal være mindre på grund af konkurrencehensyn, økonomiske hensyn, internationale hensyn og sportslige hensyn. Alt muligt. Jeg køber ikke den om, at det ødelægger talentstrukturen. Der kommer hverken færre eller flere talenter i Danmark, fordi vi laver en tilfældig struktur, siger han.