SønderjyskE henter landsholdsspilleren 'Robocop'

Nedrykningstruede SønderjyskE har hentet forstærkning i kampen om at overleve i Superligaen

SønderjyskE har hentet nigerianske Rabiu Afolabi (Foto: SønderjyskE)
SønderjyskE har hentet nigerianske Rabiu Afolabi (Foto: SønderjyskE)

Transfervinduet har været lukket siden den 31. januar, men alligevel er det lykkedes for Superliga-klubben SønderjyskE at hente forstærkning.

Således meddeler man fredag morgen, at man har skrevet kontrakt for resten af sæsonen med den 32-årige nigerianske midtstopper Rabiu Afolabi, der kommer på fri transfer og senest har spillet for AS Monaco FC, hvor danske Jakob Poulsen til daglig spiller.

- Vi får i Rabiu Afolabi en spændende spiller med et fantastisk CV. Vi har set ham an i nogle dage på træningsbanen, hvor vigtigste fokus har været at vurdere hans fysiske form. Med kun elleve runder tilbage at spille er det indlysende, at han skal være fit for fight, hvilket hans indsats klart har vist, siger sportschef Ole Nielsen i pressemeddelelsen.

Rabiu Afolabi har været en del af det nigerianske landshold siden 2000. Han har spillet 20 landskampe og scoret et enkelt mål. Han var blandt andet med ved VM i 2010. Ifølge hans wikipedia-side, bliver han i hjemlandet kaldt for 'Robocop' pga. hans lidt stive bevægelser.

Læs også:

Se også: Sønderjyske: Vi skal passe på

Det er cheftræner Lars Søndergaard, der kender nigerianeren fra sin tid i østrigske Austria Wien. Den 32-årige forsvarer bliver beskrevet som:

Fysisk stærk midtstopper med et lynhurtigt antrit. Han er stærk i hovedspillet, og har en eminent springkraft.

Selv siger Afolabi:

- Jeg har fået et fantastisk godt indtryk af klubben. Her er atmosfære og et godt omklædningsrum, hvor alle har taget flot imod mig. SønderjyskE giver mig en spændende mulighed for at vise mig frem. Prioriteterne er, at klubben skal blive i Superligaen, og så taler vi om de fremtidige muligheder efter sæsonen, siger Rabiu Afolabi, der sandsynligvis får debut i forbindelse med mandagens opgør mod Esbjerg fB.

Når sæsonen er slut vil man vurdere, om man skal forlænge samarbejdet yderligere.

Rabio Afolabi har udover Monaco også spillet i NEPA Lagos, Standard Liège, FK Austria Wien, FC Sochaux Montbèliard og Red Bull Salzburg.

SønderjyskE ligger pt. nummer 10 a point med Silkeborg på 11. pladsen og et point foran Brøndby.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere