Bedste SønderjyskE-hold nogensinde: Sådan fejrer de det

Med syv kampe igen af sæsonen i Alka Superligaen har SønderjyskE allerede nået 46 point, hvilket er flere point, end SønderjyskE nogensinde har fået i en sæson. Derfor får spillerne lov til at nyde det frem til på onsdag, inden træner Jakob Michelsen igen svinger pisken

Det var et relativt ubeskrevet blad, Jakob Michelsen, der satte sig i cheftrænerstolen for SønderjyskE i sommer for at afløse rutinerede Lars Søndergaard. Det var en klub, der mistede meget rutine i spillertruppen med afgange af folk som Marvin Pourié, Daniel Jensen og Niels Lodberg. Og det var en klub, der stort set kun hentede tilgange fra landets næstbedste række.

Alligevel har sæsonen 2015/2016 gået sin sejrsgang for SønderjyskE, der aktuelt er nummer to i Superligaen efter søndagens sejr på 3-1 over FC Nordsjælland.

Pierre Kanstrup sparkede SønderjyskE tættere på medaljer med sit sene dommedagsdrøn. (Foto: Christer Holte) Brøndby Derfor vinder Sønderjyske medaljer - og derfor gør BIF ikke

Første målsætning om at undgå nedrykning kom tidligt i hus, og nu er en revideret målsætning også nået med sejren over FC Nordsjælland, der giver klubben fra Haderslev 46 point. Det er nemlig flere point, end SønderjyskE nogen sinde har fået. Den tidligere rekord hed 44 point.

- Det er jo fantastisk, at vi har indfriet to målsætninger på en sæson. Vi undgik nedrykning, og så satte vi os ned med spillerne for at revurdere målsætningen og blive det bedste SønderjyskE-hold nogensinde. Det har vi indfriet nu, og sammen med spillerne vil vi onsdag kigge på en ny målsætning, siger SønderjyskE-træner Jakob Michelsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg ved ikke, hvad det dufter af, og det vil ikke være fair af mig at snakke ny målsætning nu, når vi har aftalt, at vi snakker om det kollektivt på onsdag. Men selvfølgelig håber vi på at ride videre på bølgen og ende så højt som muligt, tilføjer han.

'Mini-Mourinho', bliver han kaldt, den 35-årige Jakob Michelsen. (Foto: Anders Brohus)
'Mini-Mourinho', bliver han kaldt, den 35-årige Jakob Michelsen. (Foto: Anders Brohus)

'Mini-Mourinho', som Jakob Michelsen er blevet døbt, fortæller, at truppen bobler af optmisme, og at han derfor ikke har svært ved at klargøre sit mandskab til træning og kamp.

- Spillerne er vanvittigt motiverede, og jeg er vel lidt overflødig, når det handler om at motivere spillerne lige nu. Vi ligger, hvor vi gør, og det betyder, at vi har ene af spændende kampe. Det er jo mere motiverende at forsøge at opnå noget i stedet for at undgå noget, siger Michelsen, der forlod Skive IK i sommer for at blive træner i SønderjyskE.

SønderjyskE er tæt på at kunne indkassere en sensationel billet til Europa. (Foto: Christer Holte) SønderjyskE Tør øjnene: Nu hylder vi de små!

Men hvad er så hemmeligheden bag, at SønderjyskE uge efter uge opnår et godt resultat og aktuelt er nummer to i Superligaen, når klubben har et af de laveste budgetter i Superligaen og var gennem en overhaling af spillertruppen i sommer?

- Det er der ikke kun én forklaring på. Spillerne har gjort det godt - der er jo mange spillere, der spiller deres bedste fodbold i øjeblikket. Og så har vi været gode til at scoute. Vi sagde farvel til mange spillere i sommer, og så har vi hentet spillere, der har været gode og ærgerrige. Det er også vigtigt, at vi har et godt omklædningsrum, så de nye er blevet interegret godt.

- Det har været med til at få dem til at præstere fra dag et. Samtidig har rutinerede spillere som Nicolaj Madsen, Pierre Kanstrup, Johan Absalonsen, Tommy Bechmann og ikke mindst Adama Guira løftet deres niveau.

- Vi har også vist, at vi har en taktisk velfunderet base at falde tilbage på, og at vi kan spille på flere forskellige måder. Det har gjort os uhyggeligt stabile. Vi har kontinuerligt lavet point, og vi har ikke haft et formdyk. Det er jo dét, det handler om, siger SønderjyskE's 35-årige træner.

Mod Nordsjælland lignede det længe, at det kun skulle blive til ét point for Haderslev-holdet. Så scorede SønderjyskE to gange i overtiden og vandt igen. (Foto: Christer Holte)
Mod Nordsjælland lignede det længe, at det kun skulle blive til ét point for Haderslev-holdet. Så scorede SønderjyskE to gange i overtiden og vandt igen. (Foto: Christer Holte)

Og selv om det hedder 'en kamp ad gangen', og at det er næste kamp, der er den vigtigste, er det alligevel svært ikke at glæde sig over SønderjyskE succes, og derfor lader cheftræneren også holdet nyde succesen i øjeblikket og se tilbage frem til midtugen, hvor fokus vender mod Hobro på lørdag.

- Vi skal nyde vores sejr over FC Nordsjælland, og normalt ville vi i dag begynde at kigge frem mod Hobro, men jeg har sagt til spillerne, at de skal nyde det, og så må de gerne være stolte helt frem til onsdag morgen, hvor vi nulstiller og fokuserer på Hobro, siger Jakob Michelsen.

SønderjyskE's næste opgave er som sagt Hobro IK på udebane, inden Esbjerg og Viborg gæster Haderslev i de følgende runder i Superligaen. SønderjyskE er nummer to i Superligaen med et points forspring til FC Midtjylland på tredjepladsen.

7 kommentarer
Vis kommentarer