De kan afløse fyret Superliga-træner

SønderjyskE skal på jagt efter en ny cheftræner, efter at klubben mandag valgte at fyre Claus Nørgaard. Her er fire bud på en ny SønderjyskE-boss

Claus Nørgaard er fortid i SønderjyskE. Foto: Claus Fisker
Claus Nørgaard er fortid i SønderjyskE. Foto: Claus Fisker

Søndag eftermiddag efter nederlaget til FC København kunne klubbens cheftræner Claus Nørgaard fortælle på direkte tv, at han stopper ved kontrakudløb til sommer, men nu står det altså klart, at Nørgaard ikke får det sidste halve år af sin kontrakt med.

Klubben har nemlig valgt at fyre Claus Nørgaard med øjeblikkelig virkning, og sportschef Hans Jørgen Haysen forventer derfor nu, at en ny cheftræner er på plads, inden at ferien slutter den 7. januar.

Og så kan gætterierne ellers begynde - hvem bliver ny mand i spidsen for SønderjyskE? Tipsbladet.dk kommer her med fire bud:

Brian Priske har ambitioner om mere end jobbet som assistent. Foto: Claus Bonnerup
Brian Priske har ambitioner om mere end jobbet som assistent. Foto: Claus Bonnerup
 

Brian Priske, 41 år
Det er ikke mange timer siden, at den tidligere landsholdsback og nuværende FCM-assistent kunne fortælle til Ekstra Bladet, at han går og drømmer om at prøve sig i en anden rolle end som assistenttræner.

 Brian Priskes manglende cheftrænererfaring taler ikke imod hans chancer, og efter særligt at have sat et positivt aftryk på forsvarsstrukturen og duelspillet i både FC København og FC Midtjylland ligner han umiddelbart et godt match til SønderjyskE's værdier og fodboldkultur. Han er en erfaren træner, der går op i detaljerne og er velanset. Han var samtidig en af favoritterne til jobbet i AaB, som i stedet i første omgang gik til Jacob Friis. Priske er oplagt i SønderjyskE, og det er tid til, at han får chancen i spidsen for en Superliga-klub.

Peter Sørensen er på jobjagt. Foto: Claus Bonnerup
Peter Sørensen er på jobjagt. Foto: Claus Bonnerup

Peter Sørensen, 45 år
Peter Sørensen blev tilbage i august fyret i Silkeborg IF efter en nedrykning fra Superligaen og en skuffende start på tilværelsen i NordicBet Ligaen, og tilbage i november gjorde han det klart, at han var klar på at få et nyt cheftrænerjob.

Med 157 Superligakampe i spidsen for henholdsvis AGF og Silkeborg IF vil SønderjyskE få en erfaren herre, hvis de kigger i Peter Sørensens retning, og det er samtidig en mand, der gerne udvikler unge spillere, gerne spiller offensiv fodbold, og som har har rimelig med succes de steder, han har været. I Silkeborg var han en nøglefigur i udviklingen af Robert Skov og Jens Martin Gammelby.

Christian Lønstrup er en mulig kandidat i Haderslev. Foto: Jens Dresling
Christian Lønstrup er en mulig kandidat i Haderslev. Foto: Jens Dresling
 

Christian Lønstrup, 47 år
Den tidligere FC Helsingør-boss er måske ikke det mest oplagte valg, efter at han for få måneder siden forpligtede sig til en fremtid i FC Roskilde. Det forholder sig bare sådan, at SønderjyskE og mere specifikt sportschef Hans Jørgen Haysen før har givet udtryk for, at Christian Lønstrup kunne være et interessant navn for SønderjyskE.

Hvis man stadig ser en SønderyskE-fremtid i ham, kunne han meget vel være et forsøg værd, og mon ikke Christian Lønstrup gerne skifter tilværelsen i bunden af NordicBet Ligaen ud med et cheftrænerjob i Haderslev.

Henrik Pedersen (siddende til venstre) er outsider til jobbet i SønderjyskE. Foto: AP
Henrik Pedersen (siddende til venstre) er outsider til jobbet i SønderjyskE. Foto: AP
 

Henrik Pedersen, 40 år
Den 40-årige dansker blev tilbage i starten af oktober fyreti Eintracht Braunschweig efter en dårlig start på sæsonen, og han er ikke et oplagt bud til jobbet i SønderjyskE. Men han er et interessant bud, for han ville være en træner, der ville bryde med det spillemæssige kendetegn, vi husker SønderjyskE for. Pedersen er en mand, der tror på højt presspil og er 'skolet' i Red Bull-koncernen.

Henrik Pedersen var tilbage i 2016 også en af de stærkeste kandidater til at overtage jobbet efter Jakob Michelsen, da han smuttede til svenske Hammerby, men det blev i stedet Claus Nørgaard, den danske klub valgte.

Claus Nørgaard er færdig i Sønderjyske. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Superligaen - 17. dec. 2018 - kl. 14:50 Chokerede klubben i weekenden: Nu er Superliga-træner fyret

Se også: Superliga-spillerne holdt i mørke: Hørte om chok-stop på tv

Se også: Drama efter slutfløjt - Superliga-træner siger stop

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere