Efter Superliga-skandale: Nu kan klubben blive straffet

Fodboldens Disciplinærinstans drøfter mandag, om der skal åbnes en sag grundet SønderjyskEs ageren mod FCM

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg SønderjyskE

Den omdiskuterede afslutning på søndagens superligakamp mellem FC Midtjylland og SønderjyskE kan få et efterspil.

Mandag aften vil Fodboldens Disciplinærinstans drøfte, om SønderjyskE udviste usportslig adfærd, da holdet kort før tid indkasserede et mål, så FCM vandt 2-1.

Som resultaterne formede sig i sidste runde af grundspillet, kunne SønderjyskE drage fordel af et nederlag frem for at spille uafgjort, og kritikere mente, at SønderjyskEs spillere i ringe grad forsøgte at forhindre FCM-målet i sidste minut.

- Helt konkret vil vi kigge på, om der er ting, der ikke er gået ordentligt for sig. Herunder hvorvidt der foreligger tilfælde af usportslig optræden eller adfærd, siger Jens Hjortskov, der er formand for Fodboldens Disciplinærinstans.

Med uafgjort i udekampen mod FCM var SønderjyskE sluttet på syvendepladsen og havde i det tilfælde haft fire point til nedrykningsstregen i slutspillets pulje 1.

viasat_8f34b463-d81e-4176-bdbd-a98c3f716a42.png
I stedet tabte sønderjyderne og sluttede på en ottendeplads. Dermed har klubben i slutspillets pulje 2 hele ti point til nedrykningsstregen.

Tv-billederne antyder, at SønderjyskEs spillere ikke havde travlt med at løbe tilbage for at forsvare, da FCM i sidste minut fik et kontraangreb. Gustav Wikheim kunne derfor let score sejrsmålet.

Efterfølgende tweetede SønderjyskE på sin profil, at FCM's mål var det mindst irriterende, klubben har indkasseret i 89. minut. Og man glædede sig over at komme i den mest fordelagtige pulje. Siden blev tweetet slettet.

Her er det slettede tweet:
2018-03-18 19_16_51-SnderjyskE Fodbold (@SEfodbold) _ Twitter – Google Chrome.png
Efter kampen lagde SønderjyskE-spilleren Christian 'Greko' Jakobsen heller ikke skjul på, at han var træt af, at holdet var endt i en situation, hvor det kunne betale sig at tabe og agerede efter den.

- Det er omstændighederne i forbindelse med sejrsmålet. Det er også de udtalelser, der kommer efter kampen.

- Der har også været noget omkring nogle tweets, som vi ikke har undersøgt endnu. Men det er den type ting, vi vil kigge på, siger Jens Hjortskov.

Hvis disciplinærinstansen når frem til, at der foreligger tilfælde af usportslig optræden, kan SønderjyskE sanktioneres efter Dansk Boldspil-Unions love.

Også matchfixingsekretariatet under Danmarks Idrætsforbund drøfter søndagens hændelser i sidste spillerunde af grundspillet.

- DIF's matchfixingsekretariat er opmærksom på den offentlige debat om søndagens kamp i Alka Superligaen mellem FC Midtjylland og Sønderjyske og har også modtaget henvendelser herom.

- DIF's matchfixingsekretariat vurderer i øjeblikket, om der er grundlag for at foretage sig yderligere, siger matchfixingsekretariatets leder, Poul Broberg, i en pressemeddelelse.

SE MÅLET ØVERST OG DØM SELV

SJE

Er det i orden?

Også Spillerforeningens direktør Mads Øland kommenterer nu søndagens afslutning.

- Det er vigtigt, at vi anerkender dette specifikke problem ved vores nuværende turneringsstruktur, siger Mads Øland i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

- Om man kan lide det eller ej, må vi konstatere, at der er et problem. Og det er ikke en rimelig situation at sætte spillerne i. Det skal Divisionsforeningen og klubberne tage ansvar for og finde en løsning på.

- Vi var positive, da strukturen blev indført, men nu viser det sig, at der i et hjørne af turneringsstrukturen er et problem, som der skal findes en løsning på. Det er helt urimeligt for spillerne og spillet, som det er nu, siger Øland.

Selv undlader han at komme med et bud på løsningen.

- Der er flere løsningsmuligheder, men hvilken der er den rigtige, vil jeg lade være op til Divisionsforeningen og klubberne om at finde ud af sammen, siger Mads Øland.

Se kontroversielt interview med Greko her:

Klamt! FCK-fan kaster tis på kvindelig kontrollør

Nu reagerer bagmændene: Her diskuterer de Superliga-skandalen

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+