Fantastisk afslutning! SønderjyskE i ny triumf

Målene væltede ind i slutfasen, da SønderjyskE tilbageerobrede andenpladsen i Superligaen

Tommy Bechmann scorer til 1-0 - med hælen. (Foto: Christer Holte)
Tommy Bechmann scorer til 1-0 - med hælen. (Foto: Christer Holte)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Det kører bare for SønderjyskE denne sæson.

Søndag eftermiddag besejrede de hjemme FC Nordsjælland 3-1 i en til tider underholdende kamp, der især i slutfasen fik folk op af sæderne.

Sejren var på vej ud af hænderne efter en FCN-udligning fem minutter før tid, men sølvkursen blev sat igen med to scoringer inde i dommerens overtid, da først anfører Pierre Kanstrup kanonerede bolden i nettet 2-1 og derefter slog Nicolaj Madsen med scoringen til slutfacit 3-1 til øredøvende jubel for de 5.585 tilskuere.

Hvilken herlig afslutning på en flot fodboldkamp, der også startede på forrygende vis.

SønderjyskE spillede fra start som et vaskeægte tophold, og veteranen Tommy Bechmann viste sig igen fra sin bedste side, da han – der sidste søndag blev matchvinder med en brystscoring - med hælen sørgede for 1-0-målet efter flot forarbejde af Marc Pedersen og Simon Kroon.

Det lignede længe afgørelsen, men i den sidste del af 2. halvleg kom hjemmeholdet til at stå for langt på banen. Og det udnyttede Andreas Maxsø til at udligne til 1-1 på et hovedstød efter hjørnespark.

FCN kom stærkt igen
Men gæsternes glæde holdt altså kun til overtiden, hvor SønderjyskE igen havde sat et voldsomt pres ind – og det der startede godt sluttede altså også godt.

Bortset fra et første minuts-gennembrud af Emre Mor og et udmærket frispark fra Martin Vingaard, der blev flot reddet af Marin Skender, havde gæsterne intet at byde på i starten mod et hjemmehold, der til gengæld diskede op med masser af flot spil og flere nærgående forsøg – bl.a. fra Nicolaj Madsen og Kees Luijckx.

Joshua John ærgrer sig undervejs i opgøret. (Foto: Christer Holte)
Joshua John ærgrer sig undervejs i opgøret. (Foto: Christer Holte)
 

Men efter Bechmanns perlemål kunne hjemmeholdet ikke holde det høje niveau, og FCN'ernes letbenede offensive folk blev mere aggressive og mere nærgående.

Sønderjysk dominans i 2. halvleg
Det resulterede i en tæt på udligning ni minutter før pausefløjtet. Joshus John havde indstil da været stort set anonym, men vågnede op til dåd og efter et træk ind i banen fyrede han et glimrende langskud af, der uheldigvis for ham og holdkammeraterne prellede af på stolpen.

Fra 2. halvlegs start vendte billedet igen. SønderjyskE kom ud fra omklædningsrummet med fornyet energi – og allerede efter godt et minut lå bolden igen bag David Jensen i FCN-målet.

Men Nicolaj Madsens scoring blev annulleret, fordi Simon Kroon forinden havde begået et frispark. Det så rigtigt ud, men til gengæld lignede det en oplagt fejl, at dommeren ikke pegede på 11-meter-pletten, da Tommy Bechmann blev skubbet omkuld af Mads Pedersen i en hovedstødsduel.

I den anden ende af banen måtte Marin Skender vise sig klasse, da David Moberg Karlsson fik en hovedstødschance – og der kom flere gode chancer, inden den udligning, der altså kun blev midlertidig.

24 kommentarer
Vis kommentarer