FCK snublede i Sønderjylland

FCK havde SønderjyskE i sækken, men på en flot fight sikrede sidste sæsons sølvvindere sig det ene point mod mestrene

SønderjysKE og FC København delte i porten. Foto: Lars Poulsen
SønderjysKE og FC København delte i porten. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg SønderjyskE

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Heller ikke i 31. forsøg lykkedes det SønderjyskE at slå FC København i Superliga-regi. Men det var tæt på i 1-1 opgøret, hvor sønderjyderne fik kæmpet sig tilbage fra en elendig første halvleg mod mestrene.

Efter en lige indledning på opgøret, tog gæsterne fra hovedstaden nemlig fuldstændig teten efter ti minutters spil. Særligt serberen Andrija Pavlovic stod for at sætte skub i københavnerne.

Efter 12 minutter modtog nyindkøbet en frispilning i feltet, men Marin Skender brugte den sjaskvåde græsplæne til at glide succesfuldt ud i afslutningen. Få minutter senere sled Pavlovic sig fri til en hovedstødsafslutning, men det var ikke kraftfuldt nok til at skabe fare.

Chancerne til serberen markerede et markant skifte i kampovertaget. FCK havde vundet krigen på midten, og sønderjyderne trak sig både fra nærkampe og presspil -  og det skal man ikke gøre mod FC København anno 2016.

Benjamin Verbic var ikke sen til at udnytte den ekstra plads, da han på grænsen til offside modtog en sukkerball fra Kasper Kusk, der ligeledes havde rigeligt tid til at finde kantkollegaen.

Sloveneren svigtede ikke i fri position, og dermed kunne Verbic sætte sin tredje Superliga-scoring koldblodigt ind efter 23 minutter.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Hjemmeholdet havde ikke meget at byde på, og det var symptomatisk, at der skulle en foræring til fra Robin Olsen, før sønderjydernes første store chance opstod. Den svenske keeper tabte en bold lige i fødderne på Johan Absalonsen, der dog afsluttede inden for Robin Olsens rækkevidde.

Det stunt fra FCK-keeperen ville kollegaen i den anden ende ikke stå tilbage for. Med ti minutter tilbage af første halvleg fandt Marin Skender på en af sine løjerlige aktioner med fødderne, da han sendte et udspark fladt ud til Federico Santander. Angriberen fik dog medlidenhed med Skender og afsluttede lige på kroaten.

Værterne kom som forvandlede ud fra det søderjyske kaffepausebord, og hjemmeholdet blæste frem i takt med det stride sidevind på stadion.

Efter 50 minutter var det få centimeter fra at give udligningen, da Matthias Maak afsluttede en længerevarende klumpspilssituation i FCK-feltet. Østrigeren tjattede til bolden med hælen fra nært hold, og Robin Olsen fumlede afslutningen på indersiden af stolpen, inden mestrene fik clearet.

Men det sønderjyske stormvejr fortsatte, og med et af de velkendte våben på disse egne faldt udligningen efter 63 minutter. Et hjørnespark blev forlænget til indskiftede Simon Kroon, der headede bolden ind via stolpen. 333 minutter plus tillægstid holdt FCK buret rent denne Superliga-sæson.

Simon Kroon udlignede for sønderjyderne. Foto: Lars Poulsen
Simon Kroon udlignede for sønderjyderne. Foto: Lars Poulsen
 

Med udligningen slap SønderjyskE gaspedalen en anelse, og resten af opgøret var som en åben slagudveksling mellem to dygtige og jævnbyrdige boksere.

Tættest på at slå igennem var Johan Absalonsen ellers tæt på at sikre sønderjydernes første Superliga-sejr mod københavnerne, men Robin Olsen fik rådet bod på et par usikre indgreb ved at forhindre friløberen.

Det lykkedes dog ikke nogen af kombattanterne at sætte den endelige knockout ind, og mestrene og vicemestrene måtte derfor tage til takke med et point hver.

FCK-modstander på jagt: Vil have dansk insider-viden

Denne superstjerne i FCK glemte vi hurtigt

Så stærkt står de: Er din Superliga-klub klar?

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+