Kæk Dalgaard: Selvfølgelig kan jeg blive topscorer

Den nye SønderjyskE-angriber startede sæsonen med to scoringer mod FC Nordsjælland, og nu går målræven efter endnu en topscorertitel

Thomas Dalgaard scoreed fredag to mål, og det sender selvtilliden på topscorerkurs igen. (Foto: Mads Nissen)
Thomas Dalgaard scoreed fredag to mål, og det sender selvtilliden på topscorerkurs igen. (Foto: Mads Nissen)

FARUM (Ekstra Bladet): Thomas Dalgaard har iklædt sig Superligas gule topscorer-trøje. Og han har ikke tænkt sig at give den fra sig.

- Nej, jeg regner da med at køre den hjem fra spids, sagde den 31-årige målræv med Farum Parks bredeste sejrssmi.

Iskold er han stadigvæk, ham Dalgaard. Både på og uden for banen. Sønderjyskes nye angriber skulle blot bruge et kvarters tid på at nedlægge FC Nordsjælland i premieren.

Den første chance fik han efter ti minutter, da han udnyttede et koks i FC Nordsjællands forsvar. Alene med målmand David Jensen var man aldrig i tvivl om, hvad det ville ende med: Mål. 

Den snu Thomas Dalgaard slog til to gange i Superliga-premieren for SønderjyskE (Foto: Mads Nissen) SønderjyskE Dalgaard storklaskede FCN i premieren

En håndfuld minutter senere dummede hjemmeholdet sig igen, og Dalgaard takkede med en yderside. To chancer, to mål - og så kunne han modtage fortjente klapsalver fra de medrejsende sønderjyder, da han lod sig udskifte i 81. minut.

- Det var det, jeg havde håbet på og drømt om før kampen. Det bliver ikke meget bedre. 

- Du kan da godt sige, at den gamle Dalgaard er tilbage, men jeg har hele tiden følt, at jeg har haft det i mig. Jeg skal bare bringes i spil og ha’ lov at starte inde, sagde Thomas Dalgaard, der i sæsonen 2013/14 blev Superliga-topscorer for Viborgs nedrykkere.

Det sikrede ham en kontrakt i Heerenveen, men Holland blev aldrig lykken, og han havde et forsømt forår som lejesvend i OB.

Se Dalgaards første træffer her:

Nu skinner solen igen over 31-årige Dalgaard, der ikke er mere ramt af et hårdt år end at han har store ambitioner. Dalgaard vil være Superliga-topscorer igen.

- Selvfølgelig kan jeg da blive topscorer. Selvfølgelig kan jeg det. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ellers skulle spille. Jeg spiller for at lave mål, sagde Sønderjyskes nye bomber efter 2-0-sejren i det nordsjællandske. 

En midtbaneslider vender hjem til FCK. (Foto: Lars Poulsen) FC København FCK overrasker: Henter William Kvist hjem

Dalgaard er kommet til SønderjyskE på en fri transfer, og det ligner allerede et regulært kup.

Nok har Thomas Dalgaard rigtig mange mangler som fodboldspiller. Nok også for mange til at kunne spille i Æresdivisionen. Men Superligaen er han rigeligt god nok til.

I hvert fald så længe han får den tillid fra træneren, som han har brug for.

- Ingen tvivl om at det har været en hård tid for mig. Der har været mange dårlige dage. Men nogle gange skal man slå en streg i sandet og starte forfra. Det har jeg gjort her. 

- Jeg har haft mange snakke med træneren (Jakob Michelsen, red.) og fået at vide, at jeg starter sæsonen som førsteangriber. Nu betaler jeg så tilbage.

- Som spiller har jeg brug for en træner, der har tillid til mig, og det har jeg fundet i SønderjyskE, sagde Thomas Dalgaard efter en 100 procents godkendt indsats i Farum Park.

To chancer, to mål. Jo, gode gamle Thomas Dalgaard er tilbage.

Se Dalgaards andet mål her:

5 kommentarer
Vis kommentarer