Knivene er trukket: Forholdet er totalt forpestet

Stemningen mellem SønderjyskE og Hobro er på frysepunktet før søndagens playoff-brag

Mads Hvilsom har fået mange knubs i forbindelse med snapchat-sagen, og så har han sandsynligvis også mistet en endog særdeles god ven. Foto: Anders Brohus
Mads Hvilsom har fået mange knubs i forbindelse med snapchat-sagen, og så har han sandsynligvis også mistet en endog særdeles god ven. Foto: Anders Brohus

Glem hadet mellem FC København og Brøndby.

Der bliver én kamp søndag, der overgår braget i Parken, når det kommer til behovet for dobbelte benskinner og høje spring efter vilde glidende tacklinger.

Kig mod Haderslev… Sønderjyske-Hobro.

Mads Hvilsom mod Jesper Bøge. Den forrådte mod forræderen.

De to er hovedpersonerne i den meget omtalte Snapchat-affære, der udspillede sig i timerne efter Sønderjyskes nederlag mod FC Midtjylland 18. marts, hvor Mads Hvilsom skrev: ’Fedt at komme ind og have fået at vide, at man ikke måtte score, selv om vi var kommet bagud. Men alle andre hold ville have gjort lige som os.’

Artiklen fortsætter under billederne

Den gode stemning på træningsbanen er næppe med på banen søndag aften. Foto: Anders Brohus
Den gode stemning på træningsbanen er næppe med på banen søndag aften. Foto: Anders Brohus

Forholdet mellem SønderjyskE og Hobro er på nulpunktet. Foto: Anita Graversen
Forholdet mellem SønderjyskE og Hobro er på nulpunktet. Foto: Anita Graversen
 

Den besked blev gemt og brugt af Hobro, der gjorde den til en del af matchfixing-undersøgelsen mod konkurrenterne.

Derfor personificerer Bøge og Hvilsom også noget meget større. Et totalt forpestet forhold mellem to af landets normalt ganske anonyme Superliga-klubber.

På seks uger er relationerne mellem de to klubber smeltet totalt sammen i kølvandet på den omstridte afslutning på FC Midtjylland-Sønderjyske i grundspillets sidste runde.

Sønderjyskes ringe forsvarsspil mod afslutningen af den kamp udløste et nederlag, som var en fordel for sønderjyderne, da de dermed endte i en mere overkommelig pulje i gruppespillet om nedrykning.

Hobros sportschef Jens Hammer Sørensen var således ude at buldre i flere medier og kalde det: ’matchfixing på allerhøjeste niveau.’

Og de meget kontante beskyldninger har sat sig på relationerne. I ugens løb var der møde mellem sportscheferne i samtlige Superliga-klubber. Hans Jørgen Haysen og Jens Hammer Sørensen hverken kiggede på hinanden eller snakkede sammen under det timelange møde.

Hans-Jørgen Haysen er også raget uklar med Hobors Jens Hammer Sørensen. Foto: Anders Brohus
Hans-Jørgen Haysen er også raget uklar med Hobors Jens Hammer Sørensen. Foto: Anders Brohus
 

Også på trænersiden er forholdene anstrengte, efter Hobro-træner Thomas Thomasberg i Ekstra Bladet sagde: ’Heldigvis ender vi ikke med at gøre ting og sager, som strider mod vores værdier. Men der er hold i den runde, der desværre gør ting, der strider mod enhver etik og moral.’

Også Hobro-spillerne Jonas Damborg og topscorer Pål Alexander Kirkevold har langet kraftigt ud efter Sønderjyskes indsats mod FC Midtjylland.

Der er skrevet flere kapitler i den sorte bog, og spillere på begge sider af midterlinjen er klar til at gøre regnskabet op.

- Lige mod dem der… du kan tro, at vi er klar, skummede Sønderjyskes anfører Marc Pedersen, da han i ugens løb mødte Ekstra Bladet i forbindelse med træningen.

Belært af erfaringerne omkring FC Midtjylland-kampen har Sønderjyske besluttet sig for ikke at udtale sig om de underliggende temaer i forbindelse med Hobro-opgøret.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at komme i kontakt med Hobro-lejren, men noget tyder på, at de også er mere end almindeligt tændte til kampen.

Træner Thomas Thomasberg sagde således, da det stod klart, de to mandskaber skulle tørne sammen søndag aften.

- Det skal ikke lyde som om, jeg har et horn i siden på SønderjyskE, men selvfølgelig ligger den følelse, vi havde på grundspillets sidste spilledag, stadig i baghovedet. Vi følte os voldsomt snydt, men vi er kommet videre. Derfor bliver det alligevel et ekstra krydderi, at vi får muligheden for at sende SønderjyskE på tidlig sommerferie.

SønderjyskE Bombe under slutspillet - kæmpe afsløring i Sønderjyske-sag

Hobro Drama for alle pengene: Lugter hævn efter Superliga-skandale

Hobro Matchfixing-ballade: Formand gik bag ryggen på sin egen spiller

42 kommentarer
Vis kommentarer