Pas på, FCK! SønderjyskE nærmer sig

SønderjyskE sidder nu solidt på Superligaens andenplads efter tre point i Hobro

Bechmann jubler sammen med SønderjyskEs første målscorer Marcel Rømer. (Foto: Claus Bonnerup)
Bechmann jubler sammen med SønderjyskEs første målscorer Marcel Rømer. (Foto: Claus Bonnerup)

HOBRO (Ekstra Bladet): De kan skimte sensationen i SønderjyskE. Forårets store positive overraskelse krigede pligtsejren hjem over Superligaens bundprop, Hobro, med 2-1, og sølvmedaljerne er kommet tre point nærmere.

Det var dog med en hvis legemsdel i vandskorpen, at Sønderjyske fik den ventede sejr i Hobro, for favoritterne levede livet farligt i kampens slutfase, hvor Hobro var tæt på at drille medaljeaspiranterne.

Forskellen mellem top og bund var ellers til at få øje på fra første fløjt. SønderjyskE var hurtigst i både tanke og handling, og gæsterne kombinerede sig fint frem på modstanderens banehalvdel. Der skulle da heller ikke gå mere end otte minutter, før gæsterne udnyttede det spillemæssige overtag.

Sønderjyderne fordelte bolden stille og roligt rundt på midten af banen, indtil svenske Simon Kroon pludselig bød sig til. Kantspilleren kiggede op og lagde bolden frem mod Johan Absalonsen, der efter en skæv berøring fik læderet sendt videre til Marcel Rømer. Uden betænkningstid bankede Rømer kuglen i kassen fra kanten af feltet.

TV: 24-årige Marcel Rømer bragte topholdet foran tidligt i opgøret

Så kunne man godt frygte for Ove Pedersen, at hans Hobro-mandskab ville falde sammen som så ofte før dette forår, men den sygdom har de fået kureret i det nordjyske på det seneste. Hjemmeholdet fightede og løb igen denne lørdag som vilde dyr, også selv om ikke meget spillede i de første ti minutter.

Hobro vandt mange nærkampe og lurede konstant på chancer, som skulle skaffes på lange bolde, dødbolde og omstillinger. Ikke at det var et sandt chanceorgie i Hobro, men man sad med fornemmelsen af, at der ikke skulle meget til, før bolden gik i mål.

Det var også netop en dødbold, der bragte Hobro på omgangshøjde igen efter 14 minutter, da et frispark svævede ind til Anders Egholm, der afsluttede på kroppen af en SønderjyskE-mand, men det afholdt ikke Egholm fra at forsøge sig igen på returen, og da lå Marin Skender hjælpeløst på græsset uden muligheder for at reagere.

TV: Bare seks minutter efter Rømers føringsmål udlignede Anders Egholm for hjemmeholdet - se målet her:

Udligningen ændrede dog ikke på det faktum, at sønderjyderne var det bedst spillende mandskab. Jakob Michelsens tropper fortsatte med det boldsikre koncept med kombinationsspillet i fokus.

Igen viste Simon Kroon sig udslagsgivende i det kvikke pasningsspil, da han efter 26 minutter flot fandt sammen med Adama Guira i en et-to-kombination i højre side. Svenskeren udnyttede sit fine blik for spillet og serverede bolden på et sølvfad foran mål til Johan Absalonsen, der bare skulle bugsere den det sidste stykke over stregen til 1-2.

Johan Absalonsen afgjorde lørdag kampen i Hobro til SønderjyskEs fordel, som nu har fire point op til FCK, inden at de søndag tager imod FC Midtjylland i Parken. (Foto: Claus Bonnerup)
Johan Absalonsen afgjorde lørdag kampen i Hobro til SønderjyskEs fordel, som nu har fire point op til FCK, inden at de søndag tager imod FC Midtjylland i Parken. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Hobro åbnede anden halvleg bedst på ren råstyrke og præcise, lange afleveringer på Mayron George, men helt farligt bliver det altså sjældent for Hobro i år. Særligt i det etablerede opspil kommer Mayron George, Jung-Bin Park og resten af de offensive kræfter til kort. Sådan var det også i denne kamp.

Det hjalp dog gevaldigt på hjemmeholdets spil, at Ove Pedersen skiftede venstre forsvarsside ud i pausen, da hverken Mads Justesen eller Michael Christensen vil huske tilbage på opgøret mod Sønderjyske med stor stolthed.

SønderjyskE virkede til at have det fint med at forsvare 2-1 føringen hjem, men glansen gik en smule af medaljeaspiranterne i de sidste 45 minutter, hvor man ikke så meget frem ad banen fra udeholdet. Det gav Hobro pladsen særligt i slutminutterne, hvor hjemmeholdet fik lagt et ganske fint tryk på favoritterne.

Mayron George kom frem til et par halv-farlige muligheder, men det er og bliver bare ikke Hobros sæson.

SønderjyskE har nu fire point ned til FC Midtjylland på Superligaens tredjeplads.

TV: Se Johan Absalonsen afgøre løjerne mod Hobro

46 kommentarer
Vis kommentarer