Sølvvindere mistede store profiler: Selvfølgelig ærgrer jeg mig

SønderjyskE's sportschef Hans-Jørgen Haysen glæder sig over klubbens fremgang i 2015 og 2016 og håber, man i fremtiden får bedre muligheder for at holde på profilerne

Foto: TV3
Foto: TV3

Da Hans-Jørgen Haysen spillede sin eneste sæson som Superliga-spiller i 2000/2001, vandt HFK Sønderjylland i november 2000 en kamp over et solidt OB-hold med 4-2.

I de øvrige 32 spillerunder spillede sønderjyderne otte uafgjorte kampe og tabte 24 gange med en målscore på 30-88.

Da Lyngby sæsonen efter gik konkurs halvvejs inde i turneringen, fik man alligevel fire point mere end sønderjyderne.

Til sammenligning med dengang og i den første håndfuld sæsoner efter SønderjyskE's oprykning i 2008 har sønderjyderne en trup, faciliteter og økonomi i Superliga-klassen.

Cheftræner Jakob Michelsen er fortid i SønderjyskE, og har været ved roret i svenske Hammarby siden årsskiftet. Foto: Polfoto.
Cheftræner Jakob Michelsen er fortid i SønderjyskE, og har været ved roret i svenske Hammarby siden årsskiftet. Foto: Polfoto.

Men Hans-Jørgen Haysen, der i dag er sportschef i klubben, kunne stadig ikke overtale Janus Drachmann og Marc Dal Hende til nye kontrakter.

De skifter i stedet til FC Midtjylland til sommer på fri transfer, og en række andre startere i SønderjyskE med anfører Pierre Kanstrup i spidsen har også udløb, når sæsonen er spillet færdig.

- Jeg er helt klart ærgerlig. Var jeg ikke det, ville det jo også være selvmodsigende, når jeg gennem længere tid har forsøgt at forlænge de kontrakter. Spillerne har gjort det rigtig godt, vi har gjort det rigtig godt, og der vil altid være større fisk end os, der kan tilbyde dem noget mere, siger Hans-Jørgen Haysen til Tipsbladet.

- Men når vi er kommet over ærgrelsen, har vi endnu en gang bevist, at vi lever op til det, vi siger om os selv. At vi er et sted, hvorfra man kommer videre til et større sted, hvis man gør det godt. Vi har haft en flok med en dygtig træner i spidsen, der er lykkedes rigtig flot sammen. Når noget lykkes, vil man gerne arbejde videre med det, men når ærgrelsen så har lagt sig, kan det også blive et frisk pust og en mulighed for, at nye folk, der har stået i skyggen af andre, kommer frem og gør det godt.

Marc Dal Hende har ikke været interesseret i en forlængelse af sin kontrakt i SønderjyskE. Foto: Polfoto.
Marc Dal Hende har ikke været interesseret i en forlængelse af sin kontrakt i SønderjyskE. Foto: Polfoto.

Hvad kan I gøre for at forhindre, I står i samme situation igen om et par år?

- De sidste tre-fire år har været fremragende. Vi er blevet bedre sportsligt og økonomisk, uden at vi økonomisk er i nærheden af at være der, hvor vi gerne vil hen. Vi lægger på og har sorte tal, hvilket er rigtig vigtigt for os. Vi ligger vel i midten af Superligaen nu på tilskuertal og får endnu bedre rammer og forhåbentlig endnu flere på stadion i fremtiden. Opbakningen og bevidstheden om, at vi skal gøre endnu mere, er der.

Hvad er det, de ekstra penge på budgettet ville betyde?

- Økonomien er stadig en barriere. Vi kan sidde med spillere og agenter, der er helt med på SønderjyskE’s kultur og værdier, men som så ikke kan få vores lønniveau til at passe med, at vi blev nummer to i sidste sæson, sammenlignet med hvad spillerens mulige løn er i Brøndby IF. Hvis vi bare kunne blive et midterhold i Superligaen målt på budgettet, ville vi få mange flere muligheder end i dag, og større muligheder nede i talentafdelingen. Vi vil blive mere sikre i hverdagen og have mulighed for at satse større, hvis vi får vores økonomi op i Superligaens middelklasse.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

SønderjyskE-spillere med kontraktudløb til sommer

Janus Drachmann (skifter til FCM)

Marc Dal Hende (skifter til FCM)

Pierre Kanstrup

Johan Abalonsen

Marc Pedersen

Nicolaj Madsen

Marin Skender

Mikkel Hedegaard

Se også: Wass om Real-skalp: Det fedeste, jeg har prøvet

Se også: Superliga-klubber jagter FCK-flop

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere