Sønderjyske-boss rystet over Brøndby-krav

Brøndbys krav omkring skærpet stadionsikkerhed sætter Sønderjyske under voldsomt tidspres

Brøndbys fans giver problemer i Superligaen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Brøndbys fans giver problemer i Superligaen. (Foto: Jakob Jørgensen)

Sønderjyske skal på bare seks dage finde et firma, der ikke alene er i stand til at levere et finmasket net af en størrrelse, der ville gøre enhver seriøs industri-fisker glad.

Men samtidig skal der så også findes et firma, der med kort varsel kan montere selvsamme net bag den ene målende, så Brøndbys fans trygt kan få lov til at kaste med deres lightere og batterier - uden at risikere at gøre skade på spillerne inde på banen, når Brøndby gæster Sønderjyske søndag 12. marts.

Og de krav ryster Sønderjyske-direktør Klaus Rasmussen – Vi har i dén grad styr på sikkerheden i Haderslev, og vi vil meget gerne have Brøndbys fans på besøg. 99 procent af dem er gode gæster, men hvis Brøndby vil have os til at gøre noget for at imødegå, hvad et lille mindretal kan finde på, så skal vi altså også have en realistisk tidslinje i det her, , siger SønderjyskE-direktør Klaus Rasmussen til Ekstra Bladet.

Se også: FCN-direktør om Brøndby: Et udtryk for desperation

Han er pikeret over, at Brøndby vælger at vende de brud på sikkerheden i sæsonen, som klubbens fans er ansvarlige for, og gør det til et problem for de hjemmehold, som nu skal have besøg af Brøndby resten af sæsonen. Brøndby bruger formuleringen: 'et ønske og en forventning om, at rammerne på udebaneafsnittene forbedres.'

I det ordvalg ligger en klar nedvurdering af sikkerheden på andre stadions, selv om Dansk Boldspil Union i forvejen stiller krav til sikkerhed for at kunne få licens til Superligaen.

– Vi får det her skriv onsdag kl. 16.58 – et minut i påske. En mail med krav, som vi skal bruge noget tid på at få løst. Krav som Brøndby alene har taget beslutning om, og som stikker ud over det, som er formuleret i DBU’s sikkerhedsmanual, siger Klaus Rasmussen, der dog understreger, at klubben i samarbejde med Brøndby vil forsøge at finde nogle rammer for kampen, som Brøndby føler sig trygge ved.

Se også: Galt eller genialt? Her er Brøndbys krav til konkurrenterne

Men i første omgang har Sønderjyske set sig nødsaget til at lukke totalt for billetsalget til kampen, der spilles næste søndag. Brøndby har meddelt at klubben under de øjeblikkelige vilkår ikke vil benytte udebane-afsnittet i Haderslev. Sønderjyske vurderer, at det øger risikoen for, at Brøndbys fans køber billetter til andre afsnit på stadion. Og frygten for at Brøndby-fans bliver blandet med hjemmeholdets fans har tvunget klubben til at suspendere billetsalget.

– Sikkerhed går forud for økonomi her, fastslår Klaus Rasmussen.

Da Brøndby for en måned siden sidst var i Haderslev i pokalen, blev Sønderjyske-keeper Marin Skender mod kampens afslutning skydeskive for kasteskyts fra Brøndby-fans. Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen skrev i sin beretning om 10-15 lightere, og Marin Skender måtte modtage behandling for en flænge på låret.

Brøndby er blevet tildelt en bøde på 75.000 kr. for den sag, og DBU har efter en tilsvarende Brøndby-episode fra Parken stillet i udsigt, at Brøndby risikerer at miste point, Hvis ikke galskaben fra tribunen hører op.

 Se også: Superliga-konkurrent: Brøndby skyder over målet

78 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere