Superliga-skandale udvikler sig: Nu sender de sagen videre

Fodboldens Disciplinærinstans har nu sendt sagen med Superliga-skandalen i Herning videre til en højerestående instans

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg SønderjyskE

Mandag aften besluttede Fodboldens Disciplinærinstans, at der skulle åbnes en sag angående afslutningen af søndagens kamp mellem FC Midtjylland og SønderjyskE, hvor gæsterne i sidste minut lukkede en scoring ind, der også var en fordel for dem selv.

Nu sender disciplinærudvalget sagen videre.   

- Efter indledende overvejelser og drøftelser om sagen mellem Fodboldens Disciplinærinstans og DIF’s Matchfixingsekretariat er der enighed om, at sagen i første omgang skal vurderes i medfør af DIF’s Matchfixinglovregulativ. Det skyldes, at sager, der potentielt vedrører manipulation af idrætskonkurrencer, eksempelvis bevidste nederlag, skal behandles efter de fælles regler i DIF’s Matchfixinglovregulativ, lyder det i en pressemeddelelse fra DBU.   

- Derfor er det nu DIF’s Matchfixingsekretariat, der vil foretage de videre undersøgelser i sagen. Undersøgelserne har til formål af afdække, om der er grundlag for at indbringe sagen for DIF’s Matchfixingnævn. Som konsekvens heraf har Fodboldens Disciplinærinstans besluttet at stille undersøgelserne af sagen i bero, indtil der foreligger en endelig afgørelse i DIF-regi, lyder det.

Mandag forklarede disciplinærudvalgets formand Jens Hjortskov ellers over for TV2, hvorfor man tog sagen op.

- Vi har selvfølgelig kigget på afviklingen af kampen – især afslutningen på opgøret. Vi har selvfølgelig også noteret os, hvilke udtalelser, der er kommet fra SønderjyskEs side og på det grundlag, har vi her til aften besluttet at åbne en sag mod SønderjyskE, sagde Hjorskov.

- Det er især den mistanke, berettiget eller ej, mod SønderjyskE om at spekulere i at tabe kampen i dens afsluttende fase. Det er det, som gør, at vi vælger at kigge på sagen og tage den op, sagdeHjortskov.

SE DET KONTROVERSIELLE MÅL HER

 

Disciplinærudvalget bad SønderjyskE om en redegørelse, og derefter ville man vurdere sagen og træffe en afgørelse, men det har man altså nu sendt videre til DIF.

I kampens sidste minut kunne FC Midtjyllands Gustav Wikheim sparke bolden i tomt mål efter en situation, hvor Sønderjyske-spillernes tilbageløb nok ikke ligefrem vinder priser.

Og det blev naturligvis kommenteret i Sønderjyskes egen live-dækning af kampen på Twitter.

2018-03-18 19_16_51-SnderjyskE Fodbold (@SEfodbold) _ Twitter – Google Chrome.png

Heller ikke SønderjyskEs egen offensivspiller Christian Greko Jakobsen virkede så utilfreds med nederlaget i et interview, som Stig Tøfting er forbandet over.

Se det kontroversielle Greko-interview her:

Det afsluttende mål gjorde, at SønderjyskE undgik den syvendeplads, der på forhånd var snakket meget om at undgå, da det ville give en øget risiko for nedrykning i forhold til, hvis man blev nummer ni eller otte, som SønderjyskE endte med at blive.

Nu har SønderjyskE i nedrykningsspillets pulje 2 hele 10 point ned til nedrykning, mens man med uafgjort mod FC Midtjylland var røget i pulje 1, hvor man kun ville have haft fire point til nedrykning.

Skandale-sag åbnet: - Det gør rigtig, rigtig ondt!

'Brøndby er uden sammenligning Danmarks bedste hold'

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

Vandt Champions League med Schmeichel: Nu er han pizzabager

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+