Tør øjnene: Nu hylder vi de små!

I Premier League fascinerer og imponerer Leicester. I Danmark er SønderjyskE i færd med at gøre dem kunsten efter. Og de skal være mere end velkomne i Europa, mener Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen

SønderjyskE er tæt på at kunne indkassere en sensationel billet til Europa. (Foto: Christer Holte)
SønderjyskE er tæt på at kunne indkassere en sensationel billet til Europa. (Foto: Christer Holte)

DET LYDER måske ikke så voldsomt, når de mindste hunde i kennelen bjæffer, men hvis biddet er en bulldog værdig, så skal de nok vinde respekt.

Lige præcis sådan bider Leicester i Premier League, og vi har da også vores helt egen udgave i Superligaen, nemlig SønderjyskE.

Mens Leicester imponerede, holdt 4-0-party uden Vardy mod ferie-klar Swansea og dermed er snublende nær et sensationsmesterskab, så er SønderjyskE’s præstation ikke meget ringere.

NEJ, SØNDERJYDERNE kommer ikke til at vælte FCK af pinden, men skal nok i højere grad kigge nedad i tabellen, hvor specielt FCM er ved at finde sig selv, hvis den – ja, sensationelle – andenplads skal bevares.

Lige nu må man blot konstatere, at SønderjyskE er i forrygende form.

Pierre Kanstrup vil ikke sige noget om SønderjyskE's nye målsætning. Men han vil meget gerne have medaljer. (Foto: Christer Holte) SønderjyskE Nu vil SønderjyskE-kaptajn have medaljer

BÅDE FCM OG AAB er besejret inden for de seneste fem kampe, og der er ikke noget til hinder for, at et intenst fightende og hårdtarbejdende SønderjyskE-mandskab kan bevare den position som toer i Superligaen.

De skaber nemlig overraskende mange chancer, er ikke bange for at bringe mange folk med frem – og de er temmelig underholdende at se på. Prøv det …

SPILLERE SOM JOHAN Absalonsen, Tommy Bechmann og Nicolaj Madsen har imponeret voldsomt – og selv om det stadig er undertegnedes holdning, at Glen Riddersholm burde have været Årets Træner, så er Jakob Michelsens arbejde outstanding.

Tommy Bechmann scorer til 1-0 - med hælen. (Foto: Christer Holte) SønderjyskE Fantastisk afslutning! SønderjyskE i ny triumf

JAMEN, SÅ SKAL SønderjyskE jo spille i Europa, og så mister Danmark vildt mange point, vil nogle jamre.

Tør øjnene – sådan er gamet, og med et skarpt skud tilbage til Leicester og deres manager Ranieri, så sagde han, at han da godt ved, at Barcelona næppe ryster i støvlerne over udsigten til at møde Leicester.

SANDT, MEN både Leicester og SønderjyskE skal være mere end velkomne i Champions League og Europa League. Lad os hylde de små – for det gør kun fodbolden endnu mere fascinerende, at de af og til stikker en kæp i hjulet på de store.

SÅDAN NOGLE regner både FCK og Brøndby sig blandt, så:

  • FCK skuffede vildt mod Viborg. Igen var det en blanding af dårlige indlæg, når de så ramte feltet, var det ikke FCK’erne, der vandt første eller andenbolden. Federico Santander viste i øvrigt nok engang, at hans førsteberøring gør hans scoringschance betydeligt mindre. Nå, guldet er stadig så godt som københavnernes.
     
  • Brøndby vandt sæsonens måske vigtigste sejr. Et nederlag havde sendt dem ud af medaljestriden, men de blå-gule hænger på. Spillet og evnen til at skabe åbne chancer var ikke imponerende – og et tændt AGF-hold kunne have fået mere med hjem, hvis ikke Morten Duncan Rasmussen havde indkasseret et fortjent rødt kort.

VI TAGER FAT i den sidste måned med den velkendte turneringsstruktur i Superligaen, og med både guld og nedrykning afgjort temmelig tidligt, så skal det blive fedt at prøve noget nyt.

Premier League Vardy-løse Leicester brillerede: Tre kampe fra guldet

Kasper Schmeichel er blandt de væsentligste årsager til Leicester succes denne sæson. (Foto: All Over Press) Spansk fodbold Medie: Barcelona klar med millioner for Schmeichel

10 kommentarer
Vis kommentarer