Trods super-comeback: Første hold sendt på ferie

Sønderjyske smed 2-0 føring og var tæt på at dumme sig ud af Europa League-playoff

HOBRO (Ekstra Bladet): Superligaen har fået et nyt Sønderjyske... de hedder Hobro. For oprykkerne leverede et pragtstykke af en fighterindsats i Europa League-playoff, da netop Sønderjyske blev besejret 3-2.

I sidste ende rakte det ikke til videre liv i kampen for internationalt bold. Men Thomas Thomasbergs drenge fortjener stor, stor respekt for den måde, som de fik Sønderjyske til at vakle.

De lyseblå gæster virkede på sikker kurs videre i Europa League-playoff efter en time, men en veltimet indskiftning af Sebastian Grønning fik ændret på det.

Med sin allerførste berøring fik han reduceret til 2-1 og få minutter senere havde Superliga-topscorer Pål Alexander Kirkevold bragt balance i sagerne, da han nærmest tacklede sig gennem hele Sønderjyske-forsvaret og gjorde til til 2-2.

En chokerende vending i kampen, hvor Sønderjyske havde virket i totalt kontrol. Men den komfortable føring fik spillerne til at opgive alle ambitioner om at spille fodbold. De ville bare forsvare de to udebane-mål og komme i kabinen uden at yde ret meget mere.

Det var Hobro vakse til at lukrere på, og over for de passive gæster bølgede det ene angreb efter det andet ned mod Sønderjyske-målet. Og med otte minutter igen havde Hobro så et surrealistisk comeback inden for rækkevidde, da Sebastian Grønning timede sit løb perfekt og headede Hobro på 3-2.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sønderjyske-spillerne løb rundt med krampe i benene og virkede totalt stivnede i kampen for Europa, og det lå i luften at Hobro kunne skabe sensationen, men i sidste ende løb hjemmeholdet tør for tid.

Tvetydige sætninger fra Sønderjyske-spillerne Christian 'Greko' Jakobsen og Mads Hvilsom skabte vrede i Hobro og kastede de lyseblå ud i en matchfixing-storm da grundspillet sluttede for syv uger siden.

Reaktionen på det var alt andet end tvetydig... Sønderjyske leverede gennem den første time vel sæsonens mest entydige indsats, hvor Greko og Hvilsom fik roller, der nærmest var som taget ud af et Hollywood-manuskript.

Først bankede Christian 'Greko' Jakobsen saloon-dørene op i filmen og skød med skarpt, da han efter 13 minutter bragte gæsterne på 1-0 og efter en time strøg Mads Hvilsom igennem og kunne løfte bolden ind til 2-0.

Det burde have været afgørelsen, men Hobro ville det anderledes, og bag efter kunne de kun takke sig selv for, at det først var, da der ikke var noget at tabe, at de for alvor lignede et hold, der havde noget at vinde.

SE ALLE FEM MÅL FRA KAMPEN I KLIPPET ØVERST

Det har været en hård tid for en af sagens hovedpersoner Mads Hvilsom. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

4 kommentarer
Vis kommentarer