TV: Hjemvendt ikon sikrer FCK sejren

William Kvist slog til i FC Københavns 3-1-sejr over SønderjyskE, mens dommer Michael Johansen fik gemytterne op at koge efter en bizar situation

FC København kom hurtigt foran 2-0 i udekampen mod SønderjyskE. (Foto: Anders Brohus)
FC København kom hurtigt foran 2-0 i udekampen mod SønderjyskE. (Foto: Anders Brohus)

HADERSLEV (Ekstra Bladet): Spillerne fra begge hold sørgede i dén grad for underholdningen i starten af kampen, og da der var ved at gå kaffepause i løjerne  i Haderslev, tog Michael Johansen så over med en lettere bizar dommer-indsats kort før slutningen på første halvleg.

Dommeren dømte mål til FCK og pegede mod pletten i midten, men Michael Johansen havde fuldstændig overset, at Mathias Zanka Jørgensen godt nok fik kuglen i kassen efter et hjørnespark. Men det var altså et punch med næverne, der – ikke – sendte FCK i front med 3-1.

Michael Johansen fik hurtigt besked via hørebøfferne og dømte frispark til SønderjyskE – og gult kort til FCK’eren, og så var der i den grad fyret op under livlige københavnske café-diskussioner og en temmelig ophidset stemning, der vist havde meget godt af at blive jernet til pause, mens folket gik i kælderen og hamstrede lystigt løs af de grillede sønderjyske medisterpølser.

Det hører så med til historien, at FCK undervejs i første rundgang blev tilkendt et af de straffespark, men altså bare ikke lige altid får på udebane. Dømt mod hærdebrede Marc Pedersen, der åbenbart albuede sig endnu bredere og dermed kostede scoringen til 0-2. Nicolai Jørgensen eksekverede sikkert.


Da var der såmænd kun spillet otte minutter af kampen, der altså fik en mere end gennemsnitligt livlig start. Gæsterne drønede i front allerede efter fem minutter, da nyindkøbet Federico Santander flot plukkede en lang aflevering fra Peter Ankersen ved baglinjen og lagde den lige for støvlesnuderne af Thomas Delaney.

De to hurtige scoringer kunne have punkteret kampen fuldstændig, hvis ikke Pierre Kanstrup resolut havde flugtet en returbold fra Mathias Zanka utageligt ind bag Stephan Andersen efter 11 minutter, og hjemmeholdet, der budgetmæssigt vel nærmest lever i SU-regionen i forhold til københavnernes økonomiske muskler, masede dygtigt på for at skaffe udligningen.

Joaa Pereira lignede en mand med en lille sag, da Daniel Amartey stoppede en bold med hånden i feltet, men Michael Johansen sendte ikke ærten på trilletur i fløjten.

Bjørn Paulsen kunne til gengæld ærgre sig, da Adama Guira lagde Johan Absalonsens bold af – men blot hamrede bolden på stangen med et smæld, der kunne høres til Bylderup-Bov.

Se også: FCK-profil skadet igen: Ude i op til fire uger

Pierre Kanstrup scorede et flot mål for SønderjyskE, men reduceringen var ikke nok til point i sidste ende. (Foto: Anders Brohus)
Pierre Kanstrup scorede et flot mål for SønderjyskE, men reduceringen var ikke nok til point i sidste ende. (Foto: Anders Brohus)

William Kvist startede ude, men blev sendt i aktion efter en lille time i stedet for Marvin Pourié, og det kunne jo i den grad ligne en ambition om at trille resultatet hjem.

Daniel Amartey havde dog et solidt flæk mod trekanten, som Marin Skender flot fistede til hjørne, men Thomas Dalgaard burde have udlignet på et hovedstød, det lykkedes den lange vestjyde at placere helt uden for rammen!

Man må sige, missionen med William Kvist mislykkedes totalt! Den hjemvendte FCK’er scorede nemlig i overlegen stil et af sine sjældne mål, da han modtog bolden fra Federico Santander, tog et par træk og køligt placerede bolden i boksen til 3-1 i det 79. minut.

Så var der for alvor dømt cruise control, inden FCK torsdag skal gøre arbejdet færdigt mod Jablonec på hjemmebane.

Se William Kvist komme på tavlen - og de øvrige scoringer fra kampen i tv-klippet øverst i artiklen.

35 kommentarer
Vis kommentarer