Sort på hvidt: Her er Danmarks taberhold i Europa

Ti års danske resultater i Europa viser, at tre hold har klaret sig godt, mens andre har markeret sig med elendige præstationer

FC Midtjylland dummede sig mod APOEL (Foto: Anders Brohus)
FC Midtjylland dummede sig mod APOEL (Foto: Anders Brohus)

Danske fodboldfans kan takke FC København, AaB og OB for, at der har været europæiske succeser at fejre for dansk klubfodbold i løbet af de seneste ti år. Til gengæld har FC Nordsjælland, FC Midtjylland og Randers bl.a. været med til at sørge for dansk fodbolds deroute på UEFAs klubrangliste de senere år.

Det er en af konklusionerne i den undersøgelse, Tipsbladet.dk har foretaget. Vi har gennemgået de seneste ti sæsoners danske resultater i Europa, og her står det klart, at FC København, AaB og OB har samlet klart flest point til dansk fodbold. De bedste resultater ligger dog nogle år tilbage, og heri skal man finde årsagen til Danmarks aktuelle dårlige placering på UEFAs koefficientrangliste.

Danmark var før denne sæson placeret som nummer 22, hvilket er en markant deroute i forhold til den 12.plads, Danmark var på i 2010. Det er de seneste sæsoners dårlige resultater fra blandt andre AGF, FC Nordsjælland og FC Midtjylland, der har kostet Danmark sin rutsjetur.

Se også: Efter norsk mål-skandale: Det er et problem i Danmark

Se også: Politiet afviser: Vi har ikke dikteret Brøndby-FCK

UEFAs koefficientrangliste er udregnet efter et sindigt system baseret på de seneste fem sæsoner. Vi har medtaget de seneste ti sæsoner i vores research for at kunne sammenligne de gode tider med de dårlige tider. I UEFAs udregninger får man forskellige point alt efter om man vinder, spiller uafgjort eller taber sine kampe - og i forhold til om sejrene kommer i de første kvalifikationsrunder, play off eller gruppespillet.

Det er altså af afgørende betydning, at Brøndby og FC Midtjylland leverer varen i deres europæiske kampe i denne uge.

Herunder følger en grafik og en tabel, der viser de danske holds præstationer i Europa i de seneste ti sæsoner.

<p>DANMARK I EUROPA <br /> <a href="https://ekstrabladet.dk/incoming/article5689383.ece" id="_8d41c118-ac60-4225-85f3-359bce0cdf49">point pr deltagelse</a></p><p><em><strong>Se FC Midtjylland dumme sig i Europa:</strong></em><br /></p>
58 kommentarer
Vis kommentarer