Sparkede forbi på straffespark: Derfor fik han lov

FC Nordsjællands farlige angrebstrio lignede en flok børnehavebørn, der skændtes om, hvem der måtte lege med legetøjet, da dagens straffesparksskytte skulle findes. Men ifølge hovedpersonerne selv foregik det i ro og mag

Med en gennemsnitsalder på knap 22 buldrer FC Nordsjælland der ud af i Superligaen. Indtil videre er det blevet til 15 point ud af 18 mulige.

Det unge hold savner i den grad ikke sidste sæsons profiler, Marcus Ingvartsen og Lobotka, da Mathias Jensen og Ernest Asante har udfyldt deres fodboldsko.

Sidstnævnte står allerede noteret for seks mål i lige så mange kampe, men i dag skulle det være blevet to og ikke et enkelt, da han fik chancen fra 11-meterpletten – og skød forbi mål.

Kort forinden lignede det, at den farlige ghaneser skulle overtale Marcondes til at aflevere bolden og lade ham sparke.

- Marcondes er første skytte, men hvad de aftaler indbyrdes, blander jeg mig ikke i, siger træner Kasper Hjulmand til Ekstra Bladet.

Men Ernest Asante skulle hverken overtale, argumenter eller plage om at få bolden. Det var netop angrebskollegaen, som insisterede på, at Asante selv sparkede.

- Han fortalte mig, at jeg skulle sparke. Og det er det, jeg godt kan lide ved disse drenge. Der er en dejlig støtte og motivation, fortæller Asante efterfølgende til Ekstra Bladet.

Emiliano Marcondes, der ellers halter bagud på den interne topscorerliste, var gavmild og afleverede bolden til den hurtige kantspiller. Det var der en helt særlig grund til.

- Asante havde intet at tabe. Han er øverst på topscorerlisten og den spiller med mest selvtillid. Han scorede jo også mod Lyngby på straffe, så han er lovligt undskyldt, forklarer Marcondes.

Hvem sparker så næste gang, I får et straffespark?

- Nok ikke Asante.

Drama til det sidste: Se Superliga-topscorer blive helt og skurk
Skubbet ud i Superliga-kulden: Nu skifter dansk talent til Holland