Speget Superliga-handel: Betalte to klubber for den samme spiller

Det var en speget sag, da FC Midtjylland købte Mayron George i Lyngby BK, for da var han formelt stadig ejet af Randers FC

Det var en kompliceret affære, da FC Midtjylland hentede Mayron George. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Det var en kompliceret affære, da FC Midtjylland hentede Mayron George. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det virkede ganske lige til. Både FC Midtjylland og Lyngby Boldklub fortalte først på eftermiddagen den 23. marts, at førstnævnte havde hentet Mayron George. Han var ellers kun på leje i Lyngby, men klubben havde købt angriberen fri af Randers FC, fremgik det.

Det havde de bare ikke helt endnu. For få timer senere meldte Randers-direktør Henrik Jørgensen sig på banen.

- Lyngby har i sidste uge meddelt os, at de vil gøre brug af den købsoption, de har på Mayron George, når lejeaftalen udløber. Men der er ikke skrevet under på nogle papirer endnu. Derfor undrer det mig, at de kan melde ud, at de har solgt Mayron George, når de ikke har skrevet under på nogen aftale med os, sagde han til Randers Amtsavis.

I Randers var de utilfredse med, at FC Midtjylland dermed havde henvendt sig til og skrevet kontrakt med det, der stadig var en af deres spillere. Siden har parterne dog redet trådene ud, så Mayron George denne sommer kunne tiltræde hos mestrene.

- Jeg tror da godt, Midtjylland er klar over, at de havde været for hurtige på aftrækkeren i forhold at kontakte Lyngby i stedet for at kontakte Randers, og det er så der, hvor vi har lavet en aftale med Midtjylland omkring det, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen til tipsbladet.dk.

Den aftale gør, at FC Midtjylland både måtte betale transferbeløbet til Lyngby og en slags godtgørelse til Randers.

Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

- De betalte et mindre beløb for, at vi ville lave aftalen med Lyngby, så de kunne overtage ham, fra da de startede deres træning op, siger Randers-sportsdirektøren.

Så I er blevet kompenseret for forløbet?

- Ja. Selvfølgelig er det uheldigt, den måde, det er foregået på, og det tror jeg da også godt, at Midtjylland er klar over, men omvendt har vi heller ikke interesse i at låse en spiller, som et eller andet sted gerne vil spille fodbold. Så det skal vi selvfølgelig også tænke over.

Jeg ved, at I på et tidspunkt havde nogle jurister til at kigge på sagen. Hvor langt kom det? Tog I den til DBU eller Divisionsforeningen?

-Nej, det er ikke en sag, som vi har valgt at gå så langt med. Vi fik lavet en fornuftig aftale med Midtjylland, som vi kunne leve med, og så lukkede vi den egentlig der.

Tipsbladet.dk ville gerne have hørt FC Midtjylland, om de ser på forløbet på samme måde, men sportschef Svend Graversen har ikke lyst til at sige noget om det.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Ikke andet end, at vi er rigtig glade for George, og han er Midtjylland-spiller nu, og han knokler for at finde den form, der skal gøre, at han kan toppræstere, siger han.

Mayron George er klar til at tørne ud for de danske mestre. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Mayron George er klar til at tørne ud for de danske mestre. Foto: Mikkel Berg Pedersen
 

Randers vil jo gerne kommentere sagen, så vil I ikke også?

- Vi forholder os til, at vi er glade for, at George er ved os, og han har fået en god start. Nu skal han konkurrere om at komme på holdet.

Det kan han dog få svært ved i første omgang, for han er bagefter de andre i sin opstart. Det skyldes, at han mistede den første halvanden uge af træningen.

- Der var en personlig ting, som gjorde, at han var længere tid i Costa Rica, end det var planen. Det gør, at han lige skal have indhentet cirka ti dage i opstarten, og det er det, han arbejder knaldhårdt på nu. Vi ved, hvor vigtig opstarten er for samtlige spillere, og vi vil ikke forcere noget, heller ikke i hans tilfælde, siger Svend Graversen.

Tipsbladet.dk har også talt med Mayron George, men spilleren kender ikke til nogen af detaljerne i sagen.

FC Midtjylland, med eller uden deres nye angriber, begynder titelforsvaret i Superligaen på lørdag, når AGF kommer på besøg. Det er klokken 19.

Superliga-træner til Van der Vaart: Du er velkommen her

Nyt tiltag i Superligaen: Nu skal skuespillerne straffes

Presset Ståle efter voldsomt hård sommer: Vi er stadig sårbare

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær