Spillerforeningen: Ny struktur styrker Superligaen

Den nye struktur, som ventes vedtaget af DBU, vil gøre dansk fodbold bedre, mener Spillerforeningen

Der bliver mere spænding og kvalitet i Superliga-kampene med den nye struktur, der indføres i 2017, mener Thomas Lindrup. (Foto: Jens Dresling)
Der bliver mere spænding og kvalitet i Superliga-kampene med den nye struktur, der indføres i 2017, mener Thomas Lindrup. (Foto: Jens Dresling)

Godt nok mangler den formelle godkendelse stadig, men i Spillerforeningen jubler man over, at dansk fodbold efter alt at dømme får en ny turneringsstruktur.

- Vi hilser den nye struktur velkommen. Hypercubes undersøgelser viser, at den nye struktur vil styrke ligaen - både sportsligt og kommercielt.

- Strukturen kommer til at give flere spændende kampe og højere kvalitet, og det kommer alle til gode. Det glæder vi os selvfølgelig over, siger Spillerforeningens formand, Thomas Lindrup, i en pressemeddelelse.

Her er den nye superliga-struktur, der træder i kraft fra 16/17-sæsonen. (Foto: Divisionsforeningen) Superligaen Officielt: Her er den nye Superliga-struktur

Strukturen mangler den endelige godkendelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU), som ventes at komme på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i denne uge.

Den nye struktur for Alka Superligaen og 1. division blev forhandlet på plads i løbet af weekenden af klubberne. Det gik pludselig stærkt, efter at alle nye planer var forkastet ni dage forinden.

Strukturen, der skal endeligt godkendes, betyder, at Superligaen i sæsonen 2016/2017 består af 14 hold i stedet for 12 hold som i dag. Der indføres både slutspil for de bedst og dårligst placerede hold, ligesom der indføres et nedrykningsslutspil, som også involverer nummer to og tre fra 1. division.

- Vi er glade for, at vi nu i fællesskab er kommet i mål. Det har været en lang og vanskelig proces, hvor mange har bidraget, siger FCK-direktør Anders Hørsholt, der helst havde set 12 hold i Superligaen, men nu har sagt god for 14 (Foto: Jens Dresling) FC København FCK om ny struktur: Vi må lære at elske den ...

- Vi får en struktur med mange kampe, hvor der er meget på spil. Det gælder både i top og i bund i forbindelse med de forskellige slutspil. Samtidig har grundspillets kampe den vanlige værdi, fordi man tager alle point med over i slutspillene.

- Det er en forbedring, som kommer ligaen og dermed spillerne til gavn, fastslår Thomas Lindrup.

For at få strukturen på plads, så vil der i den kommende sæson blot være én nedrykker fra Superligaen, mens tre hold vil rykke op fra 1. division.

(Foto: Philip Davali) Hobro Hobro-boss: Slutspil gavner dansk fodbold

16 kommentarer
Vis kommentarer