Spillerforeningen: Ny struktur styrker Superligaen

Den nye struktur, som ventes vedtaget af DBU, vil gøre dansk fodbold bedre, mener Spillerforeningen

Der bliver mere spænding og kvalitet i Superliga-kampene med den nye struktur, der indføres i 2017, mener Thomas Lindrup. (Foto: Jens Dresling)
Der bliver mere spænding og kvalitet i Superliga-kampene med den nye struktur, der indføres i 2017, mener Thomas Lindrup. (Foto: Jens Dresling)
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Godt nok mangler den formelle godkendelse stadig, men i Spillerforeningen jubler man over, at dansk fodbold efter alt at dømme får en ny turneringsstruktur.

- Vi hilser den nye struktur velkommen. Hypercubes undersøgelser viser, at den nye struktur vil styrke ligaen - både sportsligt og kommercielt.

- Strukturen kommer til at give flere spændende kampe og højere kvalitet, og det kommer alle til gode. Det glæder vi os selvfølgelig over, siger Spillerforeningens formand, Thomas Lindrup, i en pressemeddelelse.

Officielt: Her er den nye Superliga-struktur

Strukturen mangler den endelige godkendelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU), som ventes at komme på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i denne uge.

Den nye struktur for Alka Superligaen og 1. division blev forhandlet på plads i løbet af weekenden af klubberne. Det gik pludselig stærkt, efter at alle nye planer var forkastet ni dage forinden.

Strukturen, der skal endeligt godkendes, betyder, at Superligaen i sæsonen 2016/2017 består af 14 hold i stedet for 12 hold som i dag. Der indføres både slutspil for de bedst og dårligst placerede hold, ligesom der indføres et nedrykningsslutspil, som også involverer nummer to og tre fra 1. division.

FCK om ny struktur: Vi må lære at elske den ...

- Vi får en struktur med mange kampe, hvor der er meget på spil. Det gælder både i top og i bund i forbindelse med de forskellige slutspil. Samtidig har grundspillets kampe den vanlige værdi, fordi man tager alle point med over i slutspillene.

- Det er en forbedring, som kommer ligaen og dermed spillerne til gavn, fastslår Thomas Lindrup.

For at få strukturen på plads, så vil der i den kommende sæson blot være én nedrykker fra Superligaen, mens tre hold vil rykke op fra 1. division.

Hobro-boss: Slutspil gavner dansk fodbold

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+