Annonce:
Annonce:

Spillerforeningen skoser SIF-udmelding: Hører ingen steder hjemme

I Spillerforeningen er der stor utilfredshed med Silkeborg IF's udmelding i kølvandet på Nicklas Røjkjærs skifte til FC København

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

17-årige Nicklas Røjkjær, der er topscorer i U19-ligaen, skifter fra sommer til FC København på en treårig kontrakt. Det er de godt og grundigt trætte af hos Silkeborg IF, hvor klubben for et par dage siden brugte et indlæg på klubbens hjemmeside til at få luft for frustrationerne.

Her sagde sportschef Jesper Stüker blandt andet, at: 'vi kan ikke længere leve med, at spillere, der tilbydes kontraktforlængelse, ikke vil forlænge, når de begynder at have en værdi for os. Vi kan ikke acceptere, at vort set up og kvalitet udnyttes som springbræt til andre klubber, uden at vi som klub drager nytte af investeringen.'

FC Købehavn snupper ung topscorer

Annonce:

Og det er blandt andet denne udmelding, der har fået Spillerforeningen op i det røde felt.

I et indlæg på Spillerforeningens hjemmeside skoser formand Thomas Lindrup udmeldingen fra Silkeborg IF.

- Silkeborgs udmelding hører ingen steder hjemme. Spilleren er sin gode ret til at skifte klub, så længe han opfylder kontrakten. Det skal klubben selvfølgelig respektere. Det er sådan, det nuværende system fungerer, siger Thomas Lindrup og forklarer:

- Det er et forsøg på at lægge pres på klubbens unge spillere. Det vil vi som spillernes repræsentant naturligvis ikke lægge ører til. Transfersystemet er i forvejen vægtet mod spillerne, hvilket efterlader spillerne i en skrøbelig position, fastslår Thomas Lindrup.

Silkeborg IF's skuffelse over Nicklas Røjkjærs skifte kommer, fordi klubben ikke får en transfersum for offensivspilleren, der har kontraktudløb til sommer.

- Jesper Stükers udtalelse er et tydeligt eksempel på, hvordan spillere i transfersystemets nuværende rammer opfattes som en vare. Formålet med spillerne er at få størst mulig økonomisk profit, mens der ikke skeles til spillerens egne ønsker eller personlige udvikling, siger Lindrup.

Silkeborg tjener millioner på talent-salg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: