Ståle afviser Norge igen: Takker nej til nyt topjob

FC Københavns manager Ståle Solbakken er ifølge en norsk avis blevet tilbudt en toppost i det norske fodboldforbund. Men Solbakken har endnu engang afvist sine landsmænd  - især på grund af konens accept af FCK-trænerens liv

Ståle Solbakken ser ikke sig selv i norsk fodbold her og nu. Foto: Polfoto/Jens Dresling
Ståle Solbakken ser ikke sig selv i norsk fodbold her og nu. Foto: Polfoto/Jens Dresling

Det norske fodboldforbund vil åbenbart ikke opgive at hverve FC Københavns manager Ståle Solbakken.

I vinteren 2017 var der en åbenlys flirt mellem forbundet og Solbakken om det dengang ledige landstræner-job i Norge - men i sidste ende valgte FCK-bossen af sige pænt nej tak efter en længere dialog mellem de to parter.

- Jeg har haft ondt i maven i 14 dage på grund af denne situation. Jeg har haft to møder med NFF, men har valgt at afslutte det nu, fordi jeg aldrig fik den gode mavefornemmelse af, at det var værd at gå videre med, sagde Ståle Solbakken til VG i januar 2017.

I stedet blev det svenske Lars Lagerbäck, der underskrev en kontrakt med det norske fodboldforbund.

Og så skulle man tro, at forbundet havde opgivet at tilknytte Solbakken i den nærmeste fremtid. Men nej.

Ifølge den norske avis Dagbladet har fodboldforbundet oprettet en ny stilling efter en større omstrukturering. En top-chefstilling, hvor den vedkomne person får hovedansvaret for elitefodbold og landsholdene i det norske fodboldforbund.

En opgave og et sportslig ansvar som handler om at lede og udvikle sportslig filosofi for elitefodbold i landet.

Og i Norge er FCK-bossen den første, man tænker på, når sådan en stor stilling skal besættes. Og derfor blev stillingen tilbudt til Solbakken.

Men ifølge Dagbladet har Ståle nok engang afvist det norske fodboldforbund.

Selv efter han blev præsenteret for planen om, at han ville overtage rollen som landstræner efter Lagerbäck i enten december 2019 eller august 2020 - alt afhængigt af, om Norge kvalificerer sig til EM 2020.

Ståle har dog ikke travlt med at få det største job i norsk fodbold. Ifølge det norske medie ved FCK-chefen, at han kan blive landstræner, når han vil. Derudover tjener han meget mere i FCK, end det norske fodboldforbund vil kunne tilbyde.

Men vigtigst af alt fungerer det for Solbakken at bo i København, samtidig med at familien bor i norske Hamar. Hvis familien og især konen Anniken ikke havde accepteret hans fravær og pendling frem og tilbage, så havde FCK-manageren sagt ja til landstræner-jobbet for 16 måneder siden.

Men ifølge Dagbladet fungerer hverdagen fint for familien og for konen, og derfor blev det endnu engang et nej fra Ståle til forbundet.

Dermed kan Ståle Solbakken indfri større ambitioner end norsk fodbold nu og her. Lige nu hedder det at være manager for FC København, men i den nærmeste fremtid kunne det dog måske tyde på et større job i fodboldverden.

Mens FCK er ved at finde melodien på banen, sidder William Kvist fast udenfor. Han må nøjes med spilletid sidst i kampene. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Hele historien om Kvists store nedtur: Fra kaptajn til bænkevarmer

FC København Ståle afviser Norge: Skal ikke være landstræner nu

FC København Ståle forlænger med FCK: Store ting venter i fremtiden

FC København Ståle afslører stor fristelse: Overvejede dobbeltjob

201 kommentarer
Vis kommentarer