Ståle glæder sig - men savner fans

FCK-manageren glæder sig blandt andet over måden, hvorpå der skal åbnes op for den bedste danske række

Ståle Solbakken glæder sig over måden, hvorpå Superligaen skal genåbne. Foto: Lars Poulsen
Ståle Solbakken glæder sig over måden, hvorpå Superligaen skal genåbne. Foto: Lars Poulsen

Du kan købe adgang til at se færøsk fodbold lige her

Torsdag aften var fyldt med godt nyt fra regeringens side, og en af de glædelige nyheder var den øjeblikkelige genåbning af Superligaen.

Det kommer dog til at ske uden tilskuere, hvilket FC København-manager Ståle Solbakken bakker op om.

Officielt! Superligaen kan begynde med det samme

- Det var jo meget forventet i forhold til det med tilskuerne, skriver FCK-manageren til Ekstra Bladet i en sms.

- Sådan får vi det bedste ud af det, og ikke mindst taget ansvar for vores spillere og folk omkring holdet, tilføjer han.

Nyheden udspringer af, at regeringen og Folketingets partier torsdag blev enige om, at al professionel idræt kan genåbne - uden tilskuere.

Og det vil sige, at Superligaen omsider kan starte op igen, efter der i dagevis har været snak om det.

Positivt skridt trods tomme lægter
Selvom tilskuerne vil blive savnet, så synes Ståle Solbakken om Superligaens genåbning.

- Det er selvfølgelig et positivt skridt i retning af, at vores tilværelse bliver mere normaliseret, siger han til klubbens hjemmeside.

- Selvom vi ikke vil føle, at vi er helt tilbage, før vi kan opleve kampene og juble og græde side om side med alle dem, der kommer og støtter os til kampene, så er det her første skridt i den rigtige retning, tilføjer han til hjemmesiden.

Helt præcist hvornår bolden kommer til at rulle på de danske Superliga-baner, vil blive besluttet i løbet af de kommende par dage.

Dato for genstart kommer snart
I en pressemeddelelse skriver Divisionsforeningen, at Superligaklubberne dermed kan begynde den almindelige holdtræning, mens der ventes på en dato for, hvornår der igen skal afvikles kampe.

Genåbningen af Superligaen er en del af regeringens og Folketingets partiers generelle genåbning af Danmark.

Også direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen glæder sig over, at Superligaen er tilbage.

- Vi er meget glade og taknemmelige for, at professionel klubfodbold er med på listen over brancher, der kan åbne her i fase 2 af genåbningen af Danmark, siger han i pressemeddelelsen fra Divisionsforeningen.

- Vi ser det som en tillidserklæring til det grundige arbejde, vi har lavet med protokoller for afvikling af træning og for afvikling af turneringskampe, hvor der tages store hensyn til at mindske smitterisikoen, tilføjer han.

Det lægger fast, at den første kamp bliver et opgør mellem AGF og Randers FC, der i forvejen var udskudt på grund af en dårlig bane i Aarhus.

Dansk topfodbold har været sat på pause siden starten af marts.

Til dem, der har brug for en opfriskning, så fører FC Midtjylland Superligaen med 62 point, mens FC København har 50 point og lidt afstand ned til en ekstrem tæt bronzekamp.

Meget bliver anderledes, når Superligaen genstarter. Blandt andet skal bolde afsprittes. Se hvor lang tid det tager her. Video: Tariq Mikkel Khan. Redigering: Martin Ekelund

København får både EM og Tour de France i 2021