Ståle: Guldet er væk - 99,1 procent sikkert!

- Nu er vi begyndt at skabe så mange chancer, at vi ikke kan blive ved med at have problemer med at score, sagde Ståle Solbakken efter FCK's 1-0-nederlag til OB

Rasmus Falk er nede i denne situation, men da kampen blev fløjtet af, var der FCK, der var til tælling og OB'erne, der kunne juble (Foto: Ida Munch).
Rasmus Falk er nede i denne situation, men da kampen blev fløjtet af, var der FCK, der var til tælling og OB'erne, der kunne juble (Foto: Ida Munch).

ODENSE (Ekstra Bladet): Der er 14 spillerunder tilbage af Superligaen, og alt kan som bekendt ske i fodbold, så længe bolden er rund – og al det dér. Men meget skal efterhånden ske, bolden skal måske endda blive flad eller syvkantet, hvis man fortsat skal tro på, at FC København ender med mesterskabstrofæet, når guldet uddeles i juni.

En kontroversiel situation fra kampen i Odense:

Der er intet galt med københavnernes samlede pointhøst i de seneste 12 kampe, hvor det er blevet til otte sejre, tre uafgjorte og blot det ene nederlag, der blev indkasseret i Odense, men når man i den grad ødslede point væk i sæsonens første syv spillerunder, som FCK gjorde det, så er der bare slet ikke råd til forestillinger af den slags, som blev fremført i den fynske hovedstad.

Se også: Kæmpe-gave til FCM: FCK kvajer sig i Odense

Ganske vel kunne man ikke tælle 100 procents chancer i hobetal, men de dér i kategorien ’80-90 procent’, dem var der altså mange af, især før pausen, hvor nytilkomne Ludwig Augustinsson høvlede det ene smukke indlæg efter det andet ind i området omkring odenseanernes målfelt. Men skarpheden, hvor var den dog henne, Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen?

- Godt spørgsmål, indledte Cornelius, mens han fastslog, at selvtilliden altså ikke er forsvundet. Han tror fortsat på, at det, han gør, er det rigtige, og at målene nok skal komme, hvis bare han fortsætter med at arbejde for holdet.

- Spillemæssigt viser vi jo fremskridt fra forårets første kamp, men det er klart, at når vi skal føre med et par stykker allerede inden pausen, men bolden springer fra os, så er der noget, som ikke fungerer, fastslog Andres Cornelius, mens anfører Thomas Delaney næsten ikke orkede at forholde sig til, om der nu var otte, ni eller 11 point op til FC Midtjylland, alt efter hvor ’ulvene’ klarede sig i Brøndby sent søndag aften.

Guldet skal hjem, Glen. Ellers tror Ekstra Bladets Stig Tøfting ikke, at FCM-træneren får en chance mere. Foto: Ernst Van Norde Stig Tøfting - 28. feb. 2015 - kl. 15:02 Tøffes dom: Guld eller goodbye, Glen!

- Nederlaget her i Odense er surt og ærgerligt og bittert, men det ændrer jo ikke fundamentalt på vores situation.

- Vi skal fortsat jagte FC Midtjylland, og vi har bestemt ikke meldt os ud af mesterskabskampen, fastslog FCK-kaptajnen.

Og Ståle Solbakken? Han konkluderede, at det går den rigtige vej, spillemæssigt og chancemæssigt, og ’så skal vi nok få udbytte af det hele før eller siden’.

- Men der er blot 14 spillerunder tilbage – tiden begynder vel at rinde ud, for på et tidspunkt er der bare ikke flere kampe til at indhente det tabte?

- Rigtigt. Jeg ser bare sådan på det, at vi fortsat er et hold i en opbygningsfase. Vi er rigtig ærgerlige over at tabe her i Odense, selvfølgelig, men nu er vi begyndt at skabe så mange chancer, at vi ikke kan blive ved med at have problemer med at score.

– Det er så moderne at tale om procenter for, hvor langt fra eller tæt på DM-guldet er – hvor tæt på er FCM fra guldet efter jeres nederlag mod OB?

– De bliver 99 procent sikkert mestre. 99,1 procent sikkert, hvis de formår at vinde i Brøndby, smilede FCK-manageren.

33 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere