Ståle i brutalt angreb på FCM-profil: 'Det eneste, han vil, er at spille i FCK'

Erik Sviatchenko har flere gange forsøgt at sælge sig selv til FC København, påstår Ståle Solbakken

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Ståle Solbakken nøjedes ikke med at glæde sig over derbysejren, da han stillede op til interview efter kampen mod Brøndby søndag eftermiddag.

FCK-træneren pustede derimod gevaldigt til en ild, man ellers troede havde lagt sig: Ordkrigen med FC Midtjyllands Erik Sviatchenko, der blandt andet beskyldte Robert Skov for at mangle respekt efter de to klubbers møde i pokalturneringen torsdag aften.

Ståle snerrede: Det er 'pisspreik' fra A til Å

Kort efter slutfløjtet mod Brøndby bliver Ståle Solbakken spurgt til Robert Skovs udvikling på banen af TV3 Sports studievært Camilla Martin, da han fuldstændig umotiveret bringer Erik Sviatchenko ind i snakken.

- Han (Robert Skov, red.) er verdens flinkeste mand uden for banen. Han har en fantastisk 'råskab' på banen. Han er tilmed blevet så rå, at han har fornærmet Erik Sviatchenko. Så det er jo helt voldsomt, hvilket skridt han har taget, indleder han.

Og da studieværten griber Sviatchenko-bolden, tøver Ståle Solbakken ikke med at banke til den.

- Du har vundet over FCK. Du har vundet x antal kampe mod FCK. Du har lige vundet i Herning og scoret et mål. Så kan du ikke styre dig. Du kunne have kritiseret alle andre, men lad være med at tage Robert Skov.

- Det er jo spejlblankt. Alle ved jo, at det eneste, Erik Sviatchenko ønsker, er at spille i FCK. Han har ringet så mange gange, fordi han vil spille i FCK. Agenten har ringet så mange gange, fordi han vil spille i FCK, lød den noget kontroversielle melding fra Ståle Solbakken til 3+.

Artiklen fortsætter under billedet.

doc72kzvs07qo1m0sginbi.jpg 

Erik Sviatchenko har flere gange været rygtet til FC København. Senest da han søgte væk fra skotske Celtic i januar. I stedet endte han i FC Midtjylland på en lejeaftale, der blev vekslet til en permanent kontrakt med mestrene i sommer.

Det lader dog til, at Ståle Solbakken har fået en opfattelse af, at midtstopperen hellere ville have været tre timers kørsel østpå.

TV3 Sport fangede også Erik Sviatchenko kort inden aftenens opgør mod Esbjerg, men han var mere diplomatisk end Ståle Solbakken.

- FCK er jo en kæmpe klub, men det er ikke, fordi jeg står hver eneste dag og brænder for at skifte væk overhovedet, nej, lød kommentaren til Ståle Solbakkens påstand.

Om selve bataljen med Robert Skov erkender FCM-spilleren, at han gik over stregen.

- Det ved jeg ikke, om jeg har så mange kommentarer til. Det er menneskeligt at fejle, og jeg er den første til at sige, at jeg ikke er fejlfri. Jeg overreagerer i en situation på banen og får sagt nogle ting, der er over grænsen. Og det beklager jeg naturligvis, siger han.

Hovedperson lagde låg på
Robert Skov var anderledes fåmælt, da Ekstra Bladets reporter fangede ham efter kampen. Hvor Ståle Solbakken pustede til ilden, så smed han vel nærmere et stort, tykt tæppe over flammerne.

- Jeg er den, jeg er. Jeg ved, hvem jeg er og hviler i mig selv. Jeg har ikke brug for at tage del i den diskussion udenfor banen.

- Det (konflikten med Sviatchenko, red.) har jeg ikke brugt så meget tid på, hvis jeg skal være ærlig. Så længe min familie, kæreste, venner og holdet ved, hvem jeg er. Hvad andre tænker må de selv om.

- Det er overstået kapitel for mig, og jeg bruger ikke min energi på det. Det må stå for egen regning, det der bliver sagt uden for banen, siger en hæs Robert Skov til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet forsøger naturligvis at få en kommentar fra Erik Sviatchenko, når FC Midtjylland senere søndag gæster Esbjerg i Superligaen.

Stort derby-drama: Tre spillere scorer højest karakter

Vanvittig afslutning: Teenager blev derby-helt i overtiden 

Hedder du Martin? Preben Elkjær leder efter dig

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind