Ståle om nordisk top: Brøndby kan blande sig

Der er blevet hårdere kamp om herredømmet i Skandinavien, mener FCK-manager Ståle Solbakken

Ståle Solbakken mener FCK og FCM er blandt de fire bedste hold i Norden lige nu (Foto: Jens Dreisling)
Ståle Solbakken mener FCK og FCM er blandt de fire bedste hold i Norden lige nu (Foto: Jens Dreisling)

Mens konkurrenter i Skandinavien som Malmø FF, Rosenborg og FC Midtjylland har europæiske kampe i denne uge, så holder Ståle Solbakken et par sjældne fridage.

FCK er for første gang i ni år ikke med i et europæisk gruppespil. Noget som den norske FCK-manager over for avisen VG kalder for tortur.

FCK har i flere år totaldomineret fodbolden i Norden med de største budgetter og flere stærke europæiske resultater. Den tid hvor FCK var flagskibet og langt foran de andre, er fortid.

Randers presser FC København: De skal vinde mesterskabet i år

Det indrømmer Ståle Solbakken, som mener, der er hårdere kamp om herredømmet i Norden.

- Jeg tror ikke, at der er nogen klubber, der kommer til at være ene om herredømmet sådan som vi har set IFK Göteborg, Rosenborg og FCK tidligere være det. Jeg tror, det vil variere langt mere, hvilket hold der vil være det bedste, siger Ståle Solbakken i et interview med avisen, VG.

FCK-kant forventer ketchupeffekt efter første scoring

Han peger selv på de fire forreste lige nu, og vurderer, at en klub som Brøndby igen kan blande sig i toppen af skandinavisk fodbold.

- Det er vanskeligt at sige, hvilket hold der er det bedste lige nu. Jeg tror Midtjylland, FCK, Rosenborg og Malmö er de fire stærkeste hold.

- I fremtiden tror jeg flere af klubberne i storbyerne kommer til at gøre sig gældende. Måske Brøndby, AIK, Djurgården og IFK Göteborg. Det samme gælder Vålerenga, når de får deres eget stadion med alt, hvad det indebærer, forklarer Solbakken.

Ståle skælder fans ud: Stå bag holdet!

FCK møder onsdag aften Randers i den udskudte kamp i Superligaen og kan med en sejr hale yderligere tre point ind på FC Midtjylland på førstepladsen.

TV: FCK rejste sig med fire scoringer og sejr over AaB i søndags. Se kampens seks mål her