Ståles stikpille til FCM: Benhams computere kan ikke redde alt

Ståle Solbakken er overbevist om, at FCK indhenter FCM i næste sæson

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen

FCK-manager Ståle Solbakken var afklaret efter nederlaget i Herning, der stort set sendte guldet i hænderne på FCM.

I Mixed Zonen på MCH Arena var den norske manager som vanligt stærk i retorikken og udlagde teksten på øjebliksbilledet og ikke mindst med fremkig mod næste sæson.

Har der været for mange ting, du skulle vende i FC København?
- Vi begyndte i sommer. Der lavede vi en kæmpe udvask. Vi havde alt for mange mætte spillere. Alt for mange af den slags typer som Bolaños og Claudemir, som havde vundet mesterskabet, spillet europæisk og prøvet det hele. De skulle have været ude af døren for længst. Vi lavede en kæmpe rengøring.

Hvad ligger du så din optimisme i omkring næste sæson?
- FCK har aldrig været stærkere uden for banen. Vi hyrede en fuldtids sportspsykolog, vi hentede en Premier League fysioterapeut, ny chief scout, vi får en ny træner til fordi vi har Danmarks mindste trænerteam. På den front har vi aldrig været stærkere. Vi har også skelettet inde på banen. Vi har en god keeper. Vi har et solidt forsvar, Nicolai Jørgensen, en god defensiv midtbane og fået to ny dygtige kantspillere. Så må vi se, hvor vi lægger på med de sidste penge.

Hold nu kæft, Sisto er vild!

Hvordan har du set på det hul FC Midtjylland har skabt til jer?
- Jeg er ikke nervøs for, at der bliver hul pointmæssigt fremadrettet. De har kæmpet mindre for målene. Det er stort set den største forskel. Vi har kæmpet for hvert eneste mål. Vi har stort set ikke scoret et let mål. Hvis du tager alle ligaer i hele verden er det ret usædvanligt, at topholdet har scoret 45-50 procent af deres mål på dødbolde som Midtjylland. Det er ikke forbudt, men det er den nemmeste måde at komme til mål på. De har også haft flere målscorere på banen. Igboun, Sisto, Pusic og Duncan og så forsvarsspillere som har scoret på dødbolde.

Så du mener ikke, at I har spillet en dårlig sæson?
- Vi har ikke vundet mesterskabet, nej. Men vi har vundet pokalen. Vi har været i europæisk gruppespil. Vi har slået Dnipro ud på vejen. Næste sæson skal Midtjylland ud og spille europæisk. Det bliver en helt ny hverdag for dem. Der er de helt grønne. Der bliver pres på tre gange om ugen. Der kan Benhams computer gå rundt og rundt. Det spiller ingen rolle. Der kan de sidde rundt om Benhams 834 computere. Men de kan ikke redde alt.

Super-Sisto: Det er helt vildt

FCM bankede guldhåbet ud af FCK

Så hvad med næste sæson?
- Det kommer til at blive tæt næste sæson. De har fået et forspring, det må vi erkende. Men det er ikke Benhams computere, der har gjort det. Lige så meget som jeg ikke er enig i deres retorik eller måden at spille på, så har jeg stor respekt for den måde, de har bygget klubben op over tid, og som kulminerer nu. De har lagt på og lagt på. I sidste sæson var de tæt på målet, men røg i svinget.

Men kan du forstå, at der er et krav om mesterskab til dig i næste sæson?
- Jeg ved ikke, om det er til mig eller klubben. Det er sjældent, at en træner eller klub får ris for at vinde pokalturneringen, næsten hente to point i snit og spille europæisk gruppespil. Men det accepterer jeg.

Har FC Midtjylland indhentet jeres også økonomisk?
- De har ikke lige så mange penge, men de er ikke langt under. Man skal huske på, at både Brøndby og FC Midtjylland kører med to sideløbende budgetter. Deres klubbudgetter og så ejerens budgetter. Du må ikke tro, at Per Rud var nede i skuffen og finde pengene, da de skulle hente Agger hjem.

Men kan du forstå, at der er større pres på dig end Glen Riddersholm?
- Jeg bliver skuffet den dag, der er større pres på Glen end til mig.

Glen vs. Ståle i TV-studiet

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+