Stadion-kaos i Superligaen: Politiker meldt til politiet i skandale-sag

- Vi håber politiet hurtigt opklarer sagen, så vi kan genoprette tilliden til hinanden i byrådet, siger Helsingørs borgmester Benedikte Kiær

Helsingør er ramt af en stor, politisk skandale.

Fortrolige oplysninger fra den lukkede del af et møde i økonomiudvalget om licitationsbud og kommunens forhandlingsstrategi i forhold til kommunens nye stadion er havnet i medierne.

- Det er en meget alvorlig sag, som vi har følt os nødsaget til at politianmelde. Vi har overgivet politiet navnene på byrådsmedlemmer samt de embedsmænd, der har haft adgang til de fortrolige papirer. Det er skadeligt for kommunen, at der er afsløret fortrolige oplysninger om vores forhandlingsstrategi. Det er i sandhed også skadeligt for arbejdsklimaet i byrådet, siger borgmester Benedikte Kiær til Ekstra Bladet.

Skadeligt for kommunen
På spørgsmålet om, hvem der er i mistanke for at udlevere fortrolige oplysninger om det nye stadion, svarer borgmesteren:

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at det er en embedsmand, der har lækket fortrolige oplysninger.

Mener du så, at det er et byrådsmedlem?

- Ja og jeg håber, at politiet går grundigt til værks og hurtigt finder frem til, hvem der har lækket oplysningerne. Det er meget alvorligt, fordi det er skadeligt for Helsingør kommune, når den slags oplysninger bliver lækket, tilføjer Benedikte Kiær.

 Helsingør skal have nyt stadion. Ikke fordi byens fodboldstolthed er rykket i Superligaen. Det har været på tegnebrættet i flere år.

Politikerne afsatte 57,6 millioner kroner til projektet, men de oprindelige licitationsbud lå mellem 80,3 og 94,5 millioner kroner.

Derfor må politikerne nu sadle om og i gang med en ny udbudsrunde, hvilket forlænger tidsplanen for et nyt stadion med op til seks måneder.

Får stadion til 1.division
- Det står fast, at vi får et nyt stadion i Helsingør. Et stadion, der opfylder DBU-kravene i 1. division, til 6000 tilskuere med kunstgræs både for eliten og bredden i byen. Nu må vi skære projektet til, så tingene kan gå op i en højere enhed. Vores gamle stadion er nedslidt. Derfor skal byen have et nyt stadion, forklarer Benedikte Kiær.

Det var oprindeligt planen, at et nyt stadion skulle stå klart til sommer. Nu er planerne udskudt op til et halvt år.

- Vi håber, vores nye stadion er færdigt omkring nytår eller i værste fald i begyndelsen af 2019, pointerer Helsingørs borgmester.

Superligaen Superliga-klub må flytte hjemmebane - igen!

Superligaen Helt grotesk scenarie: Superliga-hjemmebane kan flyttes 306 kilometer

  Superligaen Tilskuer-mareridt i Superligaen: Nu råber bosser på forandring

52 kommentarer
Vis kommentarer