Stor Superliga-overraskelse: Tager årets første sejr mod tophold

FC Helsingør viste søndag storebroren fra Farum i form af FC Nordsjælland, at man sagtens kan spille fodbold på en dårlig bane

Følg Fodbold
Følg Superligaen

For første gang i 2018 blev der spillet Superliga-bold på FC Helsingørs stadion, der endelig var dømt klar.

Men selvom banen var klar, var den ikke nem at spille fodbold på. Det gik ud over FC Nordsjælland, som havde svært ved at få spillet til at flyde i starten af kampen.

FC Helsingør, der ellers har trænet på udeholdets kunstgræs i optakten, havde mere succes med deres kombinationsspil og viste, at man kunne spille fodbold på banen.

Alligevel havde hjemmeholdet svært ved at kombinere sig frem til de helt store chancer i første halvleg, selvom de i flere omgange fik bolden ind i FC Nordjællands felt.

Udeholdet kom bedre med i kampen efter en halv times spil, og ti minutter før pausen kom halvlegen største chance. Mikkel Damsgaard skulle bare prikke bolden forbi FCH-målmanden, Adrian Kappenberger, men debutanten fik stoppet det sløje skud.

Helsingør tog sæsonens første sejr hjemme mod FC Nordsjælland. Foto: Lars Møller
Helsingør tog sæsonens første sejr hjemme mod FC Nordsjælland. Foto: Lars Møller

Kort efter pausen fik FC Helsingørs angriber Douglas en god mulighed for at bringe hjemmeholdet i front, men hans afslutning tæt under mål strøg forbi.

Mikkel Rygaard var en skygge af sig selv i dag. Alligevel fik han FC Nordsjællands bedste mulighed, da han sendte bolden på træværket efter en times spil.

Det samme gjorde Douglas i den anden ende kort efter. Den brasilianske angriber var stærkt spillende og viste sin styrke frem.

Det gav pote efter 78 minutter, da han holdt sin modstander fra bolden og servede den til Nicolas Mortensen, der fik bolden på tværs inde i feltet og let kunne bringe hjemmeholdet i front.

På trods af tungt FCN-pres i slutningen af kampen lykkedes det dem ikke at score, og dermed får FC Helsingør deres første sejr i 2018, men fastholder alligevel sidstepladsen i Superligaen.

Foto: Lars Møller/Ritzau/Scanpix
Foto: Lars Møller/Ritzau/Scanpix
 

FCK halede ind på tredjepladsen med sejr i Silkeborg

Lasse Schöne scorer drømmemål i Ajax-sejr

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+