Stor udfordring med 68 Superliga-spillere

Mange spillere i Superligaen har kontraktudløb 30. juni, og det er en udfordring, der skal tages hånd om

Når Superligaen genoptages, bliver det under nogle noget anderledes forhold, end vi er vant til. Ekstra Bladet har set nærmere på Divisionsforeningens tiltag. Video: Tariq Mikkel Khan/Redigering: Martin Ekelund & Maya Westander

Det er forbundet med stor glæde, at Superligaen med al sandsynlighed snart bliver genoptaget - både Statens Serum Institut og statsminister Mette Frederiksen har sendt signaler, der peger i den retning. Men det fører også udfordringer med sig, som JydskeVestkysten omtaler.

En af de helt store er spillernes kontrakter. Nærmere bestemt de spillere, der har kontraktudløb 30. juni.

Under normale omstændigheder vil Superligaen være færdigspillet ved udgangen af juni, men det bliver ikke tilfældet i år, og dermed står en lang række spillere med en aftale, der udløber, mens sæsonen er i gang, og det er selvsagt ikke optimalt.

Spillerforeningen satser på at lande en aftale med klubberne, men hvis en spiller eller en klub står fast på en udløbsdato, der hedder 30. juni, er der ikke meget at stille op.

- Vi forventer, at vi finder en aftale, der gør, at alle spillere, der har kontraktudløb 30. juni, får forlænget deres kontrakt, så de kan spille sæsonen færdig, men det kan aldrig blive andet end en anbefaling. Vi kan ikke tvinge nogen til noget, siger Michael Sahl Hansen, der er administrativ chef i Spillerforeningen, til JydskeVestkysten.

68 spillere i Superligaen har kontraktudløb 30. juni, hvis man medregner diverse lejeaftaler.

Tøffe: De har været Superligaens største skuffelse

'Vi er klar til at åbne Superligaen'