Storartet Brøndby-comeback

Brøndby spillede sig i mesterskabsslutspillet, da holdet vendte 0-1 til en sejr på 3-1 i udekampen mod AC Horsens

Wilczek blev dobbelt målscorer. Foto: Jens Dresling
Wilczek blev dobbelt målscorer. Foto: Jens Dresling

Brøndby kan ånde lettet op, efter at mandskabet sikrede sig en plads i mesterskabsslutspillet med en 3-1-sejr over AC Horsens på udebane i 26. spillerunde i Superligaen.

Det har været en tung sæson for sidste sæsons sølvvindere, som mere eller mindre smed guldet på gulvet i netop Horsens i den forgangne sæson, og derfor lurede endnu en fiasko i Østjylland.

Martin Retovs mandskab undgik dog en ny grim oplevelse i det østjyske, og med sejren lægger Brøndby sig på fjerdepladsen.

Det betyder at klubben fra Vestegnen nu kan koncentrere sig om jagten på bronzemedaljerne, som der er i øjeblikket er fire point op til.

Modsat Brøndby var Horsens på forhånd dømt til at skulle spille i nedrykningsspillet, men en sejr mod Brøndby kunne sende Horsens på syvendepladsen.

Det scenarie ville betyde, at klubben selv ville kunne vælge, hvilken nedrykningsspils pulje, holdet skulle i.

Sådan skulle det dog ikke gå, og med det fjerde nederlag i træk ender Horsens på 10.-pladsen.

Det er i stedet Randers og AaB, som får lov at fordele sig i puljerne senere på aftenen, hvorefter det vil stå klart, hvem østjyderne skal møde i nedrykningsspillet.

Horsens kom ellers rigtig godt ud til kampen mod Brøndby, og kom foran med 1-0 ved Hallur Hansson, men to scoringer af Kamil Wilczek og en enkelt af Josip Radosevic tog pusten fra østjyderne.

'Der er ingen undskyldninger, Brøndby!'
Thomas Delaney scorer i sen triumf
Brøndby-fans med opsigtsvækkende hyldest