Annonce:
Annonce:

Storklubber klar til budkrig: Derfor skal Sisto vælge Porto

FC Midtjylland er i dialog med flere europæiske storklubber om guldfuglen, og konkrete forhandlinger ventes snart

Pione Sisto er Superligaens mest ombejlede spiller (Foto: Ernst van Norde)
Pione Sisto er Superligaens mest ombejlede spiller (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Denne artikel lever ikke op til standarden for Ekstra Bladets journalistik, da der er brugt fiktive kilder. Ekstra Bladet beklager. Artiklen burde aldrig være bragt.

Som Ekstra Bladet kunne afsløre mandag, så er det de tunge drenge i europæisk fodbold, der lurer på FC Midtjyllands 20-årige profil Pione Sisto.

FC Barcelona var i Herning i søndags, hvor deres topscout Urbano Ortega så Sisto i aktion for tredje gang i sæsonen. Den spanske storklub har også forhørt sig på priskravet gennem en FIFA-agent som mellemmand.

Klubber som Arsenal og Juventus har også meldt en konkret interesse.

Ikke desto mindre har Champions League-kvartfinalisterne FC Porto førertrøjen på, fordi de blandt andet har haft deres topchefer i Danmark for at se på Pione Sisto.

TV: Pione Sisto fik comeback i søndags med assist og vild scoring mod FCK

Det førte også til et bud på lidt over 30 mio. kr. i januar, som FCM dog klart afviste.

Annonce:

Primært fordi prisen er oppe omkring 50 mio. kr. på et startbud, og så er det nærmest umuligt at sige, hvor prisen reelt ender.

Det er dog altid en farlig leg for en 20-årig dansker, der fik sin Superliga-debut i 2013, at tage springet ud til en europæisk storklub, hvor chancen for at havne på bænk eller tribune er enorm.

Derfor vil et skifte til FC Porto være det rigtige for Pione Sistos udvikling. Det vurderer den portugisiske journalist og Porto-ekspert Andre Montero fra avisen Record overfor Ekstra Bladet.

- Vi skrev første gang om Portos interesse for Pione for fire måneder siden. Der er ingen tvivl om, at de ser noget specielt i den her spiller, og jeg tror, at Porto vil være et godt match for ham. Det, man skal huske på, er, at FC Porto måske er de bedste i Europa til at bringe unge spillere ind på førsteholdet og så sælge dem til verdens største klubber. Senest med Danilo til Real Madrid, siger Andre Montero.

Storklubber på lur: Barcelona så Sisto score mod FCK

Annonce:

FC Porto har i hvert fald historikken på sin side, når de skal forsøge at overbevise Pione Sisto om, at han skal ende i den portugisiske storklub.

Klubben har gennem de seneste år udviklet og solgt topspillere som James Rodriguez, Falcao, Pepe, Eliaquim Mangala, Hulk og Anderson med enorme fortjenester. Og til sommer sender de så den 23 år gamle højre back Danilo til Real Madrid for en købssum på 210 mio. kr.

Økonomisk har FC Porto altså midlerne til at lande en transfer omkring de 50-55 mio. kr. for en ung dansk spiller, men begynder Premier League-klubberne at blande sig med konkrete bud, så bliver det svært at følge med, fordi de engelske topklubber arbejder med helt andre budgetter.

TV: Verdens bedste tømmermænd: Denne FCM-helt kom aldrig til træning

Når det gælder FC Barcelonas interesse for Pione Sisto, så handler det nok primært om at sikre sig, at man er godt orienteret på markedet. Det vurderer den anerkendte spanske journalist Miguel Rodriguez.

Annonce:

- Jeg vil da umiddelbart sige, at jeg kender Barcelona så godt, at de ikke sender en scout tre gange til Danmark for at se på samme spiller for sjov.

- Men Barcelona holder sig godt orienteret på den type spillere, der kan passe godt ind i deres spilkoncept. De tager sjældent en spiller fra en liga som den danske og smider ind på førsteholdet, så hvis de ender med at lægge et bud på ham, så vil planen givetvis være at leje ham ud et par sæsoner på topniveau, fortæller Miguel Rodriguez, der dækker Barcelona dagligt for sportsavisen SPORT.

Glen: To FCK-stjerner bedre i FCM

Pione Sisto og hans agent Jonas Ankersen kan dog være ret sikre på, at de klubber, der lige nu henvender sig, er seriøse og har en plan klar for U21 landsholdsspilleren.

I og med at Pione Sisto er blevet 20 år, opfylder han ikke længere krav, der kan gøre ham til en home grown spiller, som ellers primært er det, de helt store klubber jagter på det skandinaviske marked.

Annonce:

Det var blandt andet tilfældet med Chelseas Andreas Christensen og Pierre-Emile Højbjerg i Bayern München, der blev hentet i en så ung alder, at de kan kategoriseres som egenudviklede spillere i de store klubber.

I det her tilfælde vil de interesserede klubber have en klar førsteholdsplan med Pione Sisto enten direkte eller med et lejeophold i en eller to sæsoner i givetvis samme liga som den købende klub.

Topangriberen Falcao er blandt de superstjerner, som FC Porto har udviklet og solgt for store summer (Foto: Armando Franca)
Topangriberen Falcao er blandt de superstjerner, som FC Porto har udviklet og solgt for store summer (Foto: Armando Franca)
 

 

Profiler FC Porto har solgt de seneste år

James Rodriguez til AS Monaco
Pris: 300 mio. kr.

Falcao til Atlético de Madrid
Pris: 264 mio. kr.

Hulk til Zenit
Pris: 264 mio. kr.

Eliaquim Mangala til Manchester City
Pris: 264 mio. kr.

Danilo til Real Madrid
Pris: 210 mio. kr.

Joao Moutinho til Monaco
Pris: 165 mio. kr.

Fernando til Manchester City
Pris: 105 mio. kr.

Nicolas Otamendi til Valencia
Pris: 77 mio. kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: