Stort derby-drama: Tre spillere scorer højest karakter

Lasse Vigen var bedst hos Brøndby, mens Nicolai Boilesen og Denis Vavro de mest fremtrædende hos FCK

Brøndby fik et hårdt slag i ansigtet, da FCK nappede sejren i sidste sekund. Foto: Lars Poulsen
Brøndby fik et hårdt slag i ansigtet, da FCK nappede sejren i sidste sekund. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Et sejrsmål langt ind i overtiden sikrede FCK de tre point i en jævnbyrdig og hårdt kæmpet fight mod rivalerne fra Brøndby. Indskiftede Jonas Wind blev matchvinder på Robert Skovs fine oplæg.

Det blev mere krigernes kamp frem for en poleret og velspillet fodboldkamp mellem de to rivaler.

Hos hjemmeholdet stod Lasse Vigen stærkt i billedet, mens også Paulus Arajuuri leverede en stærk indsats. Til gengæld har topscorer Kamil Wilczek ramt et formdyk.

Hos titelkandidaterne fra FC København var Denis Vavro og Nicolai Boilesen de mest fremtrædende, men unge Jonas Wind stjal naturligvis opmærksomheden som matchvinder.

Karakterer er fra 0 (skift sport, red.) til 6 (genialt, red.)

BRØNDBY

Marvin Schwäbe 3

Tyskeren leverede en god præstation frem til den forlængede spilletid. Han burde have haft scoringen fra Jonas Wind. Derved er der nu scoret på Brøndby 15 kampe i træk.

Johan Larsson 3

Brøndby-kaptajnen brugte mange kræfter på at lukke ned defensivt. Derfor kun sporadiske offensive aktioner. En godkendt indsats.

Brøndby-spillerne i knæ efter FCK's sene scoring. Foto: Lars Poulsen
Brøndby-spillerne i knæ efter FCK's sene scoring. Foto: Lars Poulsen
 

Paulus Arajuuri 4

Hvilken kriger. Det er ikke lige kønt alt, hvad det finske fyrtårn laver, men han ofrer sig 100 procent i alle dueller. Et stort fighterhjerte.

Benedikt Röcker 3

Viceanføreren fik comeback i startopstillingen efter halvanden måneds fravær. Han vovede sig sjældent ud på dybt vand. Gjorde det sikre hver gang.

Anthony Jung 2

Han brugte meget energi før pausen på at lukke ned for Robert Skov. Blev lidt mere offensiv efter pausen. Han blev tørret ved sejrsmålet.

Josip Radosevic 3

Det er meget op og ned med ham. Han laver elementære pasningsfejl, men også stærke indgreb. Han fik en advarsel og slås med FCK-spillerne centralt.

Lasse Vigen 5

Måske efterårets bedste indsats fra ham. Stort løbearbejde og meget fine afspil. Han roder sig ind i rigtig meget og tager et meget stort ansvar.

Dominik Kaiser 2

Tyskeren har endnu ikke for alvor fået vist sine kvaliteter. Han fik en advarsel og der var i enkelte tilfælde tilløb en farlig afslutning. Udskiftet efter 75. min.

Hany Mukhtar 2

Den lille, tyske kreatør er langt fra det niveau, han havde i sidste sæson. Han tøver og træffer for ofte de forkerte beslutninger. En præstation på det jævne.

Muhktar havde en svær dag på kontoret. Foto: Lars Poulsen
Muhktar havde en svær dag på kontoret. Foto: Lars Poulsen
 

Uffe Bech – UB

Han kom aldrig i gang og måtte lade sig udskifte med, hvad der lignede en fiberskade efter blot ti minutters spil.

Kamil Wilczek 2

Brøndby-topscoreren blegner fuldstændig. Han virker helt ved siden af sig selv. Kommer til alt for få afslutninger. Han har ramt et formdyk.

Ante Erceg 3

Han kom på banen i stedet for Uffe Bech og havde et par farlige afslutninger. Han burde have scoret i begyndelsen af anden halvleg.

Simon Tibbling 2

Han afløste Dominik Kaiser, men den løbestærke svensker fik aldrig vist de ting man tidligere har set for ham. Det var også hektisk, da han kom på banen.

FCK

Jesse Joronen 3

FCK-keeperen havde en forholdsvis rolig dag på kontoret. Han greb ind, når det var nødvendigt og blev kun sat på få prøver.

Peter Ankersen 4

Før pausen brugte han kræfterne i defensiven. Til gengæld kom han langt mere med frem efter pausen, hvor samspillet med Skov virkede bedre.

Denis Vavro 5

En enkelt fejl i begyndelsen af anden halvleg fjerner ikke indtrykket af en meget stærk indsats i defensiven. Stærk i duellerne og solide afspil.

Andreas Bjelland 3

Han har tabt fart og virker ikke så skarp som tidligere. Formmæssigt er han bestemt ikke helt på toppen for tiden. Efter pausen tog han ingen chancer.

Nicolai Boilesen 5

Han var bedste mand på banen før pausen med stærke indlæg og et stærkt defensivt aftryk. Efter pausen burde han have scoret, men sparkede med højrebenet.

Robert Skov 3

Efter mål i de seneste fem kampe i træk forlod han banen uden at score. Han havde ellers et par muligheder på frispark efter pausen, men leverede oplægget til sejrsmålet.

Ján Greguš 2

Udskiftet midtvejs i anden halvleg efter en meget jævn præstation, hvor han aldrig fik samspillet med Zeca til at fungere optimalt.

Carlos Zeca 3

FCK-kaptajnen har leveret bedre præstationer. Han kæmpede og sloges om pladsen centralt, hvor det blev en meget fysisk præget kamp.

Rasmus Falk 4

Han har måske Superligaens bedste vendinger, den teknisk velfunderede midtbanespiller. Han havde flere tilfælde til farlige situationer.

Pieros Sotiriou 2

Han kæmpede og sloges i duellerne, men det blev til alt for lidt. Han burde have scoret før pausen på Boilesens oplæg.

Dame N'Doye 3

Den store, stærke bomber havde flere muligheder for at afgøre opgøret. Han brændte en direktør på hovedstød, men kæmpede for hver en bold.

Jonas Wind 4

Han kom ind og blev matchvinder på Robert Skovs fine forarbejde. En stor præstation af angriberen, der har skubbet Kenan Kodro langt i baggrunden.

Jona Wind glemmer sent 4. november 2018. Foto: Lars Poulsen
Jona Wind glemmer sent 4. november 2018. Foto: Lars Poulsen
 

Nicolaj Thomsen 3

Han kom på banen som afløser for Jan Gregus og fik sat til fint aftryk. Han faldt fint ind i samarbejdet med Carlos Zeca.

Vanvittig afslutning: Teenager blev derby-helt i overtiden

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind