Super Skov knækkede AGF i målfest

Robert Skov scorede to fantastiske mål, da FCK vandt 4-2 over AGF, der faldt sammen til sidst

Super Skov-opvisning i sprudlende FCK-sejr

Robert Skov scorede to fantastiske mål, da FCK vandt 4-2 over AGF, der faldt sammen til sidst

Mads Glenn Wehlast

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København overtager for en stund førstepladsen i Superligaen fra FC Midtjylland.

I hver fald frem til midtjydernes opgør mandag mod Brøndby.

Det sker efter en sprudlende 4-2 sejr over AGF i overværelse af 12.856 tilskuere i Parken. Det blev en velspillende og særdeles underholdende forestilling med to angrebslystne mandskaber.

AGF var med i opgøret så længe kræfterne slog til. Men da det hele begyndte at spidse til, stod David Nielsens mandskab ikke distancen.

Opgøret bliver i særdeleshed husket for to fantastiske mål fra Robert Skov. Før pausen på et frisparksdrøn og i anden halvleg på en flugter.

Robert Skov er i sandhed i storform og bejler kraftigt til en plads i Åge Hareides landsholdstrup til de kommende kampe mod Wales og Irland. Det demonstrerede han i flere momenter mod AGF.

FCK'erne vandt målfesten i Parken. Foto: Lars Poulsen
FCK'erne vandt målfesten i Parken. Foto: Lars Poulsen
 

Men føringsmålet til 2-1 blev nu udført i absolut topklasse. En bold kom retur fra en AGF-forsvarer, Skov lod bolden hoppe en gang på det fugtige underlag, og så tordnede han den i mål med venstrebenet. En perfekt timing og udførsel på et højt niveau. Det var den sjette scoring fra ham i de seneste fem superligakampe og den niende i sæsonen.

Jens Stage udlignede til 2-2 i en situation, hvor den tidligere landsholdsspiller Andreas Bjelland ikke så for godt ud. Han fandt aldrig sin rigtige position og derfor havnede Jens Stage i en god position, hvorfra han kunne udligne.

David Nielsens tropper fra AGF havde stor ære af specielt første halvdel af anden halvleg, hvor de kom længere frem på banen for at true hjemmeholdet.

Lukkede kampen på to minutter
Da kampen gik ind i sin afgørende fase, viste Ståle Solbakkens mandskab kvalitetsforskellen.

I løbet af to minutter blev tingene sat på plads. Først scorede en meget velspillende Nicolai Boilesen et af de sjældne mål, da han fik en pasning fra indskiftede Pieros Sotiriou, siden satte Viktor Fischer tingene på plads med sin syvende sæsonscoring.

På mange måder var sejren ikke overraskende. For FC København er blevet AGF’s skrækmodstander i Superligaen. AGF har ikke formået at besejre FC København i Superligaregi i mere end ni år. Søndagens opgør i Parken var nummer 21 i træk i Superligaen, hvor AGF ikke har vundet. Faktisk har AGF ikke vundet siden Peter Graulund 15. august 2009 blev matchvinder i Parken.

Slog brormand i duellen

Ståle Solbakken havde foretaget fire ændringer fra 0-1 nederlaget i torsdags til Slavia Prag. Jesse Joronen, Carlos Zeca, Denis Vavro og Nicolai Boilesen var tilbage i startformationen, men det hjalp ikke så meget i kampens åbningsfase, hvor AGF chokstartede med et tidligt føringsmål.

Dino Mikanovic slog et indlæg, hvor Jakob Ankersen snød sin tvillingebror, Peter Ankersen. Jakob var først på bolden og scorede efter en situation, hvor han bror virkede tøvende og ikke udviste særlig konsekvent forsvarsspil.

Føringsmålet fik ikke gæsterne til at fortsætte med troen på endnu en scoring. Gæsterne kom forholdsvis hurtigt til at stå langt tilbage på banen for at forsvare eget mål.

Både Dame N’Doye og Viktor Fischer burde have udlignet i situationer, hvor de headede forbi Óscar Whalleys mål.

Målmaskinen Skov

Udligningen faldt knap midtvejs i halvlegen. Og igen var velspillende Robert Skov i en central hovedrolle.

Jan Gregus trak et frispark lige omkring 25 meter fra AGF-målet. Med et følt spark med venstrebenet strøg bolden over muren og i mål uden chance for AGF-keeperen.

En flot scoring og en bekræftelse på, hvor stærkt Robert Skov er spillende for tiden. Udligningen var hans femte scoring i de seneste fem superligakampe.

Esbjerg-chef utilfreds trods sejr: 'Alle kan begå fejl'

Kunstigt åndedræt - gyldne point til Hobro

Oprykkere overlever rødt chok