Superliga-bombe: Ny liga-struktur I DAG

DBU's bestyrelse hastebehandler - og vedtager -  i dag en udvidelse af Superligaen - FCK og AaB hovedarkitekterne bag overraskende drejning

Ny struktur i Superligaen er klar. (Foto: Lars Poulsen)
Ny struktur i Superligaen er klar. (Foto: Lars Poulsen)

For en uge siden døde debatten om ny liga-struktur. I dag genopstår den... med fuldt skrald.

Ekstra Bladet erfarer, at DBU's bestyrelse i aftes fik et færdigforhandlet forslag ind, der vil ændre liga-strukturen i Superligaen og 1. division.

Forslaget er med på dagens bestyrelsesmøde i Prag. Og selv om DBU's bestyrelse formelt set stadig har mandat til at forkaste forslaget, så har den nye løsning så bred opbakning blandt landets 24 bedste klubber, at bestyrelsen anstændigvis er forpligtet til at følge klubbernes forslag.

Udvides med to hold
I korte træk medfører den nye struktur, at Superligaen om et år udvides til 14 hold. Den kommende sæson fortsætter med den velkendte model med 12 hold, der mødes tre gange - 33 kampe.

Der vil stadig være en direkte oprykker, men fremover skal to'eren fra 1. division, i år AGF, måske i slutspil for at rykke op (Foto: Gregers Thyco) Superligaen Skæbnedag i Superligaen: Nu afgøres strukturen

Om et år sker revolutionen så. Tre hold rykker op fra 1. division i den nye Superliga, mens et hold rykker ned.

Derefter spilles turneringen efter den såkaldte 'Venus B'-model. Det betyder, at de seks øverste Superliga-hold skilles ud efter 26 kampe og spiller ti intense kampe om mesterskabet.

De nederste otte hold kæmper så om at undgå nedrykning, et hold rykker direkte ned, mens to hold ryger i playoff om overlevelse i Superligaen mod nummer to og tre fra 1. division.

Storklubber tilslutter sig
Både FC København og FC Midtjylland, der blokerede struktur-debatten i sidste uge, har tilsluttet sig den nye model, erfarer Ekstra Bladet.

Faktisk har FC København sammen med AaB været hovedarkitekterne bag den overraskende drejning.

Siden forhandlinger brød sammen onsdag i sidste uge, har FCK-direktør Anders Hørsholt arbejdet intenst på alligevel at få en strukturændring igennem.

Der var kun 119.000 seere til storkampen mellem Brøndby og AaB i søndags på TV 3+. Superligaen Superligaen i knæ: Seerne svigter superkampen

Får Danmark masser af ranglistepoint, når FCM skal forsvare Dannebrog? Se de fire mål fra et sjældent FCM-nederlag. Superligaen Superligaen i knæ: Dansk klubfodbold er Europas dovne øl!

FCK har har - primært ud fra sportslige hensyn - hele tiden ønsket en Superliga med maksimalt 12 hold og har også forsøgt at få en sådan løsning igennem i de seneste dage.

Men det viste sig ikke muligt, uanset hvad FCK kom op med.

Alt er bedre
I hovedstaden var man dog så opsatte på at få udskiftet den nuværende struktur, at man har sagt god for en Superliga med 14 hold.

Alt var bedre end den nuværende model syntes devisen at være, og sammen med AaB-direktør Stephan Schors har FCK-boss Anders Hørsholt arbejdet hårdt i baglandet og fået de nødvendige tilkendegivelser.

FC København har ikke fået det, som de helst ville ha' det, men de har fået en model, de kan leve med, og det har været afgørende for, at strukturen i dansk fodbold nu kan ændres fra sæsonen 2016/17.

135 kommentarer
Vis kommentarer