Superliga-dommere kræver storskærme slukket

Fodbolddommerne bliver sat under ekstra pres, når kontroversielle hændelser ruller hen over stadionskærme

De danske fodbolddommere vil have fjernet de mange langsomme gengivelser af kontroversielle hændelser på storskærme i Superligaen.

Flere klubber viser nærkampe, tacklinger og meget andet på storskærmene, hvilket kan piske en stemning op blandt publikum og spillere, så dommerne kommer under et ekstra stort pres.

Formanden for Danske Fodbolddommere, Tore Østergaard, mener, at dansk fodbold bør følge de internationale retningslinjer.

Formanden henviser til, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) ikke tillader gengivelser af kontroversielle hændelser på storskærme i Champions League.

- Det handler om fairplay, respekt for dommernes afgørelser og i sidste ende ro og orden på banen og tilskuerpladserne.

- Vi opfordrer klubberne og Divisionsforeningen til her - som i alle forhold - at følge UEFA's retningslinjer, hvilket vil betyde strammere regler for, hvad der må gentages på stadioner, siger Tore Østergaard til Politiken.

Præsidenten for fodboldklubben PAOK, Ivan Savvidis, gik fuldstændig amok og invaderede banen med en pistol, da PAOK mødte AEK Athen. Nu har han fået en kæmpe straf: Foto: Ritzau/Scanpix Intl. fodbold Fælder dom efter vanvittig skandale: Top-boss får gigantisk straf

VM 2018 Hård dom over Premier League - for dårlige til VM

AP/SNTV: Jean Meneses filmer og får straffe Intl. fodbold Er dette alle tiders mest åbenlyse fupnummer?

Turneringsansvarlig i Divisionsforeningen Peter Ebbesen er uenig i kritikken.

- Sandheden er, at klubberne har besluttet, at når man har betalt for at komme på stadion, skal man have lov til at se de situationer, man alligevel ville kunne se på tv eller sin telefon, siger Ebbesen til Politiken.

Superligaklubberne tager i denne weekend hul på første spillerunde i mesterskabsspillet og gruppespillene, hvor de otte dårligste hold kæmper for at undgå nedrykning.

Brøndby står til at miste op til flere profiler, imens Mikael Uhre er den eneste, der indtil videre  er blevet hentet ind til sommer. Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bech Sport og Spil Sådan bør Brøndby handle til sommer

Efter landskampspausen begynder de afgørende slutspilskampe i Superligaen. Foto: Anita Graversen Sport og Spil Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

82 kommentarer
Vis kommentarer