Annonce:
Annonce:

Superliga-fans misser VM-finalen: - Det er håbløst!

Superligaen har udfordringer med at få tilskuere på stadion, men til den nye sæsonpremiere får OB-fansene en time til at rejse fra Hjørring til Odense, hvis de vil hjem og se VM-finalen

Ekstra Bladets folk i Rusland udlægger her sagen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

SE SVARET FRA TURNERINGSCHEFEN I NEDERSTE DEL AF ARTIKLEN

Vil du følge dit favoritholds Superliga-premiere live på stadion, eller vil du blive hjemme og se VM-finalen fra den turnering, som du har fulgt en måned på tv.

Det dilemma bliver i hvert fald OBs fans sat over for den 15. juli, og dermed bliver der ikke gjort meget for at løse den udfordring, der handler at få flere tilskuere på de danske stadions.

Sagen er den, at VM-finalen spilles klokken 17.00, og mens flere kampe på grund af VM er flyttet til fredag, lørdag og mandag, så er OBs Superliga-premiere på udebane mod Vendsyssel nu programsat til søndag klokken 14.00. Det betyder kampslut ved 16-tiden, og så er det svært at nå fra Hjørring og hjem til Odense på en time.

Annonce:

- Det er håbløst den måde, som de planlægger de kampprogrammer på. De tænker ikke logisk, siger Brian Larsen, der er formand for fanklubben 'De stribede', til Ekstra Bladet.

- Jeg kan ikke forstå, at vi skal spille i Vendsyssel den dag, for det er pænt langt væk fra os. Jeg forstår ikke, at man ikke tager to klubber, der ligger tæt på hinanden og som ikke har så langt hjem, siger Larsen.

Artiklen fortsætter under billederne

OB-fansene må vælge. Foto: Ida Munch


Fanklubformanden fortæller, at han nok vil vælge udebaneturen til Vendsyssel, selvom det betyder, at han ikke kommer til at se VM-finalen, men han frygter, at mange af hans medfans vælger anderledes.

- Det tror jeg desværre, at mange vil gøre. Det er sidste kamp ved VM, og så er det overstået, og så kan man følge sit klubhold igen. Jeg synes godt, at det kunne være planlagt lidt bedre, siger Brian Larsen.

- Der er jo så muligheden for, at I kan skynde jer en på café i Hjørring og se VM-finalen efter Superliga-kampen?

Annonce:

- Men det sker ikke. Lad os sige, at vi taber i Vendssyssel, så har man ikke lyst til at blive i byen og se VM-finalen.

- Og det vil også koste mange penge. Som fanklub skal vi give penge til en buschauffør, og hvis han skal sidde og vente på, at VM-finalen er færdig, så koster det ekstra, siger Brian Larsen.

Fanklub-formanden siger, at OB normalt ville have omkring 100 fans med på en bustur til en kamp som den i Vendsyssel.

- Men nu frygter jeg, at vi slet ikke kan sende nogen busser af sted, for der vil nok være for få tilmeldte, og så kan det ikke hænge sammen økonomisk.

- Hvis du ser begge kampe på tv, så kan du jo nå at se det hele?

- Ja, det kan godt være, at tv-seerne stadig er der, men alle snakker om, at man gerne vil have folk på stadion, men så burde man også have tænkt sig om og have planlagt lidt bedre. Der sidder kloge hoveder, der burde være obs på sådan noget, siger OB-fanklub-formanden.

Annonce:

Turneringschef Peter Ebbesen lovede i maj, at Superligaen og VM-finalen ikke ville kollidere.

- Vi har ikke nogen interesse i at ramle sammen med spilletidspunkterne for VM. Det skal Superliga-fansene selvfølgelig have mulighed for at følge, lød det dengang fra Ebbesen, og da Ekstra Bladet fanger ham efter offentliggørelsen af kamptidspunkterne føler han ikke, at han er løbet fra sit løfte.

- Jeg synes ikke, at vi clasher med VM-finalen, når vi spiller en kamp fra 14.00 til 15.53, og VM-finalen er klokken 17.00. Det må også være muligt at finde et fjernsyn i Hjørring og omegn, siger Ebbesen til Ekstra Bladet.

Han kan godt følge OB-fansenes udfordring og ønsker ikke at lægge sig ud med dem på nogen måde.

Annonce:

- Men vi bor i et af verdens mindste lande, og alle mennesker kan ikke se VM-finale hjemme i deres stue. Jeg har respekt for, hvis nogen synes, at det kunne have været bedre, men der er også mange, der er af sted på ferie i hele verden og i Danmark, så umiddelbart har jeg svært ved at forstå, at det ikke kan lade sig gøre at se den, siger Ebbesen.

- Kunne I ikke have valgt to klubber, der lå tættere på hinanden til den kamp?

- Det er ikke sådan, at vi arrangerer og planlægger. Vi laver kampprogrammet, og så bagefter har vi solgt kampene til tv-udbyderne, og så har vi jo at gøre med en runde, hvor der også er hold, der skal spille Europa og kun kan spille på en given dag, siger Ebbesen.

Hvad vælger OB-fansene?. Foto: Ida Munch
Hvad vælger OB-fansene?. Foto: Ida Munch
 

- OB-fanklub-formanden siger, at de normalt ville have 100 fans med, men nu risikerer de at måtte aflyse busserne. Det er vel ikke godt for Superligaen, der gerne vil have flere tilskuere?

Annonce:

- Vi ønsker så mange tilskuere som muligt, men vi har hele tiden vist, at der godt kunne være en udfordring den weekend. Vi har fundet det vigtigere at starte den weekend, hvor banerne er gode, for ellers var der kommet en ekstra februar-runde. Det er klubberne, der har valgt at spille denne dato, og det gør man også i andre lande som for eksempel Sverige, siger Ebbesen.

I Sverige spilles tre kampe i Allsvenskan søndag 15. juli klokken 14.00, mens det i Danmark er Vendsyssel-OB klokken 14.00 og Esbjerg-FC Nordsjælland klokken 12.00 på dagen for VM-finalen. Både Brøndbys og FC Københavns kampe er flyttet til mandag, mens der spilles to kampe fredag og en enkelt lørdag.

Vilde med FCK: Nu tager vi det bedste fra dem

Efter kæmpe skandale-sag: Nu ændrer de Superligaen

Danmarks nye fodboldby: Her har kvinderne bukserne på

Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: