Superliga-farvel? - Bjerget er blevet større

Silkeborg klynger sig til en spinkel tro om Superliga-overlevelse

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen

SILKEBORG (Ekstra Bladet): Selvfølgelig kaster de ikke håndklædet i ringen i Silkeborg endnu.

Men vurderet på søndagens præstation mod Esbjerg kan en groggy Kent Nielsen godt begynde at forberede sig på et langt forår, der reelt bliver træning til næste sæson i 1. division.

For med nederlaget hjemme mod de tætteste konkurrenter i bundduellen, Esbjerg, har Silkeborg seks point op til netop vestjyderne i kampen for at undgå den sidsteplads, der stort set er lig med nedrykning, når grundspillet er overstået.

Vildt comeback i bundgyser

Når du, kære læser, protesterer over dette postulat, så hav in mente, at Silkeborg i 17 kampe har hentet blot syv point…

- Der er stadig intet, der er afgjort endnu, men det er klart, at bjerget, vi skal bestige, er blevet væsentligt større efter nederlaget mod Esbjerg. Havde vi vundet, var vi lige, men nu er vi seks point efter, sagde cheftræner Kent Nielsen og hankede op i sig selv.

- Men det er trods alt stadig kun seks point. Så voldsom er hullet ikke. Men det er klart, at jeg er skuffet over præstationen, for vi leverede en fin første halvleg, men blev så bange for at spille vores spil. Det skal vi have lavet om på, og det tror jeg, vi kan.

Det stinker af nedrykning i Silkeborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det stinker af nedrykning i Silkeborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Men som Kent Nielsen også fik flettet ind, så flytter tro ikke det føromtalte bjerg. Det gør præstationer. Der er det, som neutral iagttager, svært at bevare den samme positivitet som SIF-chefen.

Skuffelsen lyste da også ud af flere af de rødblusede spillere. Blandt andre rutinerede Dennis Flinta var helt nede i kulkælderen, da han skulle sætte ord på nederlaget til bundrivalerne.

- Det gør jo bare ondt værre, at det er Esbjerg, vi smider det til. Lige så stort et resultat, det er for dem, lige meget lort er det for os.

Hvor efterlader dette nederlag jer?

- Vi er et meget svært sted lige nu, og når man kigger på vores pointhøst indtil nu, så kan jeg godt forstå, hvis folk har mistet troen på os. Men vi skal tro på os selv, og solen står også op i Silkeborg i morgen, lød det fra Dennis Flinta på en grå og mørk søndag i Søhøjlandet.

Superliga-bundprop med millioner i banken

--------- SPLIT ELEMENT ---------

- Silkeborg er hverken døde eller begravede

Esbjerg kunne fejre et vigtigt skridt væk fra Superligaens sidsteplads. Foto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Esbjerg kunne fejre et vigtigt skridt væk fra Superligaens sidsteplads. Foto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Mens der var gravøl i Silkeborg, så jublede Esbjerg-lejren selvfølgelig over den essentielle søndagssejr i bundgyseren.

De ellers hårdtprøvede bronzevindere fik for en sjælden gang skyld lidt medvind og vendte en horribel første halvleg til tre fortjente point.

- Det var en kæmpe sejr for os. Kæmpe! Det betyder meget, at de var Silkeborg, vi lagde afstand til i bunden, men vi får også et ordentligt skud selvtillid af vores comeback og måden, vi eksekverede det på, sagde en velspillende målscorer Joni Kauko.

Esbjerg fik med sin sejr skabt bedre kontakt til de øvrige bundrivaler, og hvis man formår at holde Silkeborg bag sig, så er der udsigt til den tætte pulje i forårets to nervepirrende ’nedrykningspuljer’.

EfB-chef Lars Olsen nægter at dømme Silkeborg ude endnu. Foto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
EfB-chef Lars Olsen nægter at dømme Silkeborg ude endnu. Foto: Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Men Lars Olsen ville ikke høre tale om, at Silkeborg allerede nu er ude af ligningen.

- De er slet ikke hverken døde eller begravede endnu. Hvis jeg kan regne, er der 27 point at spille om, inden det hele deles op. Jeg har været i gamet så længe, at jeg ved, der er sket vildere ting, end at Silkeborg skulle hente seks point ind på os, sagde Lars Olsen, inden han lagde kortene på bordet.

- Selvfølgelig var det en vigtig sejr. Det er også et mentalt knæk for Silkeborg, der kunne have fået kontakt med os og tro på tingene. Nu er det i stedet os, der skabte et større hul. Det kan sagtens blive afgørende.

Superligaens kendisfans: Lars Lilholt elsker at råbe efter dommeren

Superligaen indefra: Bomber på vej mod eksotisk eventyr

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU