Superliga-klub fyrer seks: 'Vi er i gang med at sætte fremtidens hold'

Lyngby valgte kort før påske at fritstille seks administrative medarbejdere. Det skal hjælpe til at få det fremtidige budget til at hænge sammen i den pressede Superliga-klub

Lyngby har været igennem en hård tid både på og uden for fodboldbanen. Kort før påske valgte Superliga-klubben at fritstille seks medarbejdere. Foto: Jens Dresling
Lyngby har været igennem en hård tid både på og uden for fodboldbanen. Kort før påske valgte Superliga-klubben at fritstille seks medarbejdere. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Lyngby balancerede i vinter på randen af et kollaps, og selv om Superliga-klubben blev reddet på målstregen, er det ikke, fordi den vælter sig i penge.

Godt nok har flere personer med stort Lyngby-hjerte - heriblandt tidligere spillere som Andreas Bjelland, Anders 'AC' Christiansen og Frederik Sørensen - valgt at investere i klubben, men de økonomiske udfordringer er langtfra løst.

Det fik en række personer i administration af mærke i mandag.

Seks medarbejdere blev fritstillet i en omstillingsmanøvre. Lyngby informerede sine partnere i en mail med overskriften 'ændring i organisationen'.

'Opsigelserne har været nødvendige i forhold til at skabe fundamentet for et Lyngby Boldklub, der i fremtiden skal hænge bedre sammen økonomisk', skriver klubben og beklager, at den må sige farvel til gode kolleger.

Efter den økonomisk turbulente tid med Hellerup Finans som ejer fik Lyngby i februar en ny ejerkreds. Investorgruppen Friends of Lyngby sikrede økonomien, så klubben kunne fortsætte, men der er stadig et stykke vej til, at driften balancerer. 

Birger Jørgensen, direktør i Lyngby Boldklub, bekræfter over for Ekstra Bladet, at klubben har valgt at fritstille seks personer.

- Vi er i gang med at sætte fremtidens hold, også organisatorisk, og det er vigtigt at vise, hvem der er med og få ro på gangene. Og så er det også for at være fair over for vores nu tidligere medarbejdere, som skal videre i deres karriereforløb.

- Fritstillingerne er et led i vores nye langsigtede og holdbare projekt og dermed også nye budget. Den nye ejerkreds er i den forbindelse opmærksomme på ikke at bruge penge, der ikke er til rådighed. Vi skal i fremtiden have en større sammenhæng mellem indtægter og udgifter, siger Birger Jørgensen.

Klubmanden Birger Jørgensen er blandt investorerne i Friends of Lyngby og er samtidig blevet direktør i klubben. Foto: Lars Poulsen
Klubmanden Birger Jørgensen er blandt investorerne i Friends of Lyngby og er samtidig blevet direktør i klubben. Foto: Lars Poulsen

I den forbindelse vil det uden tvivl have stor betydning, at sidste sæsons bronzevinder også kan kalde sig Superliga-klub efter sommerferien.

Lyngby har haft det svært både på og uden for banen i denne sæson og har ikke vundet i de seneste 14 kampe.

Thomas Nørgaards mandskab, der i vinter så flere profiler smutte, da lønnen udeblev, sluttede grundspillet som nummer 12 og er i slutspillet så godt som sikker på at slutte på en af de to nederste pladser, der giver nogle drabelige liv-eller-død-kampe. 

Blandt de opsagte medarbejdere er Kenneth Mikkelsen, der i Hellerup Finans-tiden var operationel direktør i klubben. 

Afsløring: Store danske profiler køber sig ind i Superliga-klub

48 utrolige timer: Sådan blev Lyngby mirakuløst reddet

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU