Superliga-klub politianmeldt for rekord-salg

Den nordjyske Superliga-klub AaB har ifølge Finanstilsynet brudt loven i forbindelse med salget af Christian Bassogog, der blev solgt til Kina

Få uger før Superligaen starter op igen, er en af klubberne kommet i problemer uden for banen.

Den nordjyske Superliga-klub AaB meddeler på sin hjemmeside, at man er blevet politianmeldt af Finanstilsynet i forbindelse med klubbens salg af Christian Bassogog, der blev solgt for en rekordsum til kinesiske Henan Jianye i februar sidste år.

Finanstilsynet mener ikke, at AaB levede op til sine forpligtelser i forhold til at fortælle offentligheden, hvor meget Bassogog kunne sælges for.

I februar 2017 forhandlede AaB med Henan Jianye om et salg, og det blev bekræftet til mediet bold.dk.

Men AaB oplyste ikke noget om en eventuel salgspris på knap 45 mio. kroner, eller hvilken påvirkning salget ville få på selskabets forventninger, på trods af at prisen allerede var kendt af markedet.

Det er Finanstilsynets vurdering, at rygtet i markedet omkring forhandlingerne og salgsprisen var så tilstrækkeligt præcis, at Aalborg Boldspilklub A/S som følge af artikel 17, stk. 7, i markedsmisbrugsforordningen var forpligtet til at videregive den fulde interne viden til offentligheden. Der er dermed sket en overtrædelse af artikel 17, stk. 7, i markedsmisbrugsforordningen.

AaB bekræfter selv anmeldelsen på klubbens hjemmeside, men mener ikke, at man har gjort meget galt.

- AaB har gennem et halvt år været i dialog med Finanstilsynet, og AaB har brugt betydelige interne og eksterne ressourcer på sagen. Det er AaB’s og klubbens juridiske rådgiveres klare opfattelse at AaB nøje har fulgt de retningslinjer for spillertransfers, som Finanstilsynet har kommunikeret til børsnoterede fodboldklubber i 2012, og at der på den baggrund ikke er sket en overtrædelse af Markedsmisbrugsforordningen.

- AaB erkender, at der er konstateret mindre og ubetydelige formelle mangler ved AaB’s insiderlister. Disse mangler har dokumenteret ikke haft nogen betydning i denne sag. AaB vil nu samarbejde med politiet med henblik på at få berigtiget forholdet, skriver klubben i meddelelsen.

Christian Bassogog blev solgt til Henan Jianye for 45 millioner kroner, hvilket er det største salg i AaB's historie.

Rekord-salg sikrer Superliga-klub kæmpe overskud

AaBs vanvidssalg: Bassogog i låget

AaB foran monstersalg: Gigantbud på guldfuglen