Superliga-øjeblikke vækker opsigt i udlandet

Både Nicki Billes fadøls-jubelscene og Brøndbys tifo har vakt opsigt på udenlandske medier og stormer rundt på de sociale medier

Hvis ikke dansk fodbold i sig selv kan få udenlandske medier til at vågne op, kan fansene gøre det. Brøndby-tilhængernes tifo i weekenden kaldte ikke bare på respekt herhjemme. Udenlandske medier fik også hurtigt øjnene op for det spektakulære sceneri og bringer videooptagelser af tifoen, som fansene rullede ud før opgøret mod FC København.

'En betagende koreografi', skriver den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport på sin hjemmeside, mens belgiske RTL Sport skriver om 'den imponerende tifo under Danmarks El Clasico'. Schweiziske Blick.ch skriver om Brøndby-fans, som viser 'vanvids-koreografi', og også norske Dagbladet omtaler tifoen. Dertil kommer et væld af fansider og ivrig deling og begejstring på sociale medier som Youtube, Facebook og Twitter.

Ikke underligt, at Brøndbys tifo vandt afstemningen om den bedste derby tifo, som Ekstra Bladet lancerede mandag.

Se også: Fem geniale derby-tifos: Hvilken klub gør det bedst?

Også Nicki Billes jubelscene, da han i overtiden på et omdiskuteret straffespark udlignede mod Hobro, går verden rundt. Bille løb målrettet ud mod en gruppe fans og skyllede hurtigt en ordentlig slurk fadøl ned, før han blev omringet af ellevilde holdkammerater.

Engelske The Guardian bringer en video af den opsigtsvækkende fejring, men ellers er det især på de sociale medier, at jubelscenen har fået et stort publikum.

Se video af den imponerende Brøndby-tifo:

Se video af Nicki Billes scoring, som han skyller ned med en fadøl:

36 kommentarer
Vis kommentarer