Superliga og VM-finale samme dag: Her er løsningen

Superligaens første spillerunde ramler sammen med afgørelsen på VM-slutrunden i Rusland

Der tages hul på den ny Superliga-sæson, mens der stadig er VM i Rusland. Men bare rolig, du bliver ikke tvunget til at vælge. Foto: Jan Sommer
Der tages hul på den ny Superliga-sæson, mens der stadig er VM i Rusland. Men bare rolig, du bliver ikke tvunget til at vælge. Foto: Jan Sommer

Mange danske fodboldfans rev sig nok i håret, da det kom frem, at første runde i den kommende Superliga-sæson skal spilles i den weekend, hvor sommerens store VM-fest i Rusland afgøres med en bronzekamp lørdag og VM-finalen søndag.

Men bare rolig, du behøver ikke vælge! Du kan nemlig sagtens tage på stadion søndag 15. juli for at se Superliga-bold og samtidig være hjemme foran fjernsynet til VM-finalen.

Det oplyser turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen til Ekstra Bladet.

- Vi er selvfølgelig godt klar over, at Superligaen sparkes i gang, inden VM i Rusland er slut. Jeg kan slå helt fast, at vi ikke kommer til at clashe med kamptidspunkter hverken lørdag eller søndag, hvor der spilles bronzekamp og finale ved VM, siger Peter Ebbesen og uddyber.

- Vi har ikke lagt os fast på en endelig løsning sammen med tv-stationerne, men det er i alles interesse at strække første runde i Superligaen, således der spilles kampe fredag og mandag som sædvanligt. Lørdag og søndag kan vi placere nogle tidlige kampe med kick off klokken 12 og evt. 14, og i sidste instans kan vi tage tirsdag med som spilledato også, siger Peter Ebbesen.

Det har været en hård tid for en af sagens hovedpersoner Mads Hvilsom. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

Ingen lange udebaneture
Dermed lægges der op til fra Divisionsforeningens side, at Superliga-fans ikke skal rejse fra den ene ende af landet til den anden hverken lørdag eller søndag for at støtte sit hold på stadion.

Men Peter Ebbesen understreger, at man på nuværende tidspunkt ikke er nået særlig langt i den endelige planlægning af næste sæson.

- Nu må vi se, hvordan det hele kommer til at arte sig, men det er klart, at vi ikke har nogen interesse i at ramle sammen med spilletidspunkterne for VM. Det skal Superliga-fansene selvfølgelig have mulighed for at følge.

Kamil Wilczek har rykket sig helt enormt i dette forår og er lige nu en stor helt på Vestegnen. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Wilczeks vilde forvandling: Træningskamp ændrede alt

Champions League under VM
VM-slutrunden i Rusland er dog ikke det eneste, Divisionsforeningen, tv-stationerne og Superliga-klubberne skal forholde sig til i et tætpakket sommerprogram.

UEFA har nemlig valgt at indlede kvalifikationen til Champions League og Europa League i uge 28 - altså den samme uge som der tages hul på Superligaen. Returkampene i første runde spilles i dagene efter VM-finalen.

Det giver også lidt ekstra at forholde sig til for Peter Ebbesen og resten af turneringsudvalget.

- Det danske mesterhold skal i aktion tirsdag eller onsdag efter VM. Det betyder, at de danske mestre nok skal forberede sig på at åbne Superligaen fredag eller senest lørdag. Alt dette er naturligvis med forbehold for, at Danmark ikke når VM-finalen, siger turneringschefen.

Så kan alle vi andre håbe på, at Divisionsforeningen og UEFA skal have fat i planlægningsværktøjet igen, når Eriksen, Schmeichel og co. skal spille VM-finale i Moskva den 15. juli.

Her er den travle sæsonstart:

Tirsdag 10/7 - Onsdag 11/7: Champions League kvalifikation (Nr. 1 i Superligaen).

Torsdag 12/7: Europa League kvalifikation (Nr. 2 og 3 i Superligaen).

Fredag 13/7: Superligaen sparkes i gang.

Lørdag 14/7: Superliga og VM-bronzekamp.

Søndag 15/7: Superliga og VM-finale.

Mandag 16/7: Superliga.

Tirsdag 17/7: Evt. Superliga og Champions League kvalifikation.

Onsdag 18/7: Evt. Champions League kvalifikation.

Torsdag 19/7: Europa League kvalifikation.

Fredag 20/7: Runde 2 i Superligaen påbegyndes.

Kilde: Divisionsforeningen

Michael Gravgaard fortæller om tiden som kræftpatient. Foto: Mikkel Berg Pedersen Sport og Spil Eks-landsholdsspiller kræftfri: Jeg blev bange for at dø

Alexander Sørloth og kæresten Lena Selnes bor i en lejlighed lige ved Themsen. Foro: Nina E. Rangoy/VG. Sport og Spil Forlod Superligaen for rekordbeløb: Her er Sørloth og kærestens nye luksusliv

Peter Rasmussen blev i 1995 betragtet som en gud af mange AaB-fans, da angriberen var med til at hjemføre nordjydernes første DM-guld nogensinde. I dag har Peter Rasmussen fundet lykken i Guds ord. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix Sport og Spil Peter bombede Danmark til tops: Jeg blev Jesus-fikseret

44 kommentarer
Vis kommentarer