Superliga-oprykkere får svær start i ny sæson

Der venter oprykkerne fra AGF og Viborg svære opgør, når Alka Superligaen begynder i midten af juli

(Foto: Ida Munch)
(Foto: Ida Munch)

Det er en drøm at rykke op i Alka Superligaen, men det kan hurtigt blive hverdag.

For oprykkerne fra AGF og Viborg venter der således nogle svære opgør, når første runde i den nye sæson spilles i weekenden den 17. til 20. juli.

Viborg kommer på noget nær den ultimative test, når klubben tager til Herning for at møde mesterholdet FC Midtjylland i første runde af Alka Superligaen.

AGF får også nok at se til, når man på hjemmebane i Aarhus tager imod Brøndby i første runde i et opgør, som tidligere var et af de helt store i dansk fodbold.

I de øvrige kampe tager FC Nordsjælland imod Sønderjyske, FC København møder hjemme Randers FC, mens OB og AaB tager imod henholdsvis Hobro og Esbjerg.

Både Brøndby, FC Midtjylland og FC København har hjemmebane i 33. og sidste spillerunde i sæsonen 2015/2016.

Her møder Brøndby Sønderjyske, mens AGF skal på besøg hos FC København, og FC Midtjylland tager imod FC Nordsjælland. I de øvrige opgør mødes Randers-Esbjerg, OB-AaB samt Viborg-Hobro.

- Klubberne havde i alt 39 ønsker til kampprogrammet, og vi har opfyldt langt de fleste, siger programgruppeformand i DBU Benny Olsen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har nogle sikkerhedsbegrænsninger, når programmet udarbejdes. Det handler blandt andet om, at særlige begivenheder kan kollidere med superligakampe, samt at der er spillerunder, hvor danske deltagere i europæiske kampe ikke kan matches før og efter de europæiske opgaver.

- Dertil kommer, at vi i de første 11 runder skal udligne den skæve matematik ved, at seks klubber skal have seks hjemmekampe og fem udekampe, mens det omvendte gør sig gældende med de seks øvrige klubber.

- Det gør det svært at prioritere sportsligt betingede ønsker i forhold til, hvornår holdene mest optimalt møder hinanden. Men vi er tilfredse med resultatet, siger Benny Olsen.

1 kommentar
Vis kommentarer