Superliga-profil langer ud efter Sønderjyske: Råddent og skræmmende!

Hobros norske topscorer taler med store bogstaver om Sønderjyske og Superligaen i den norske landsholdslejr

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Sjældent har et opgør mellem FC Midtjylland og Sønderjyske fået så meget opmærksomhed som weekendens kamp, hvor Sønderjyske indkasserede et noget kontroversielt mål kort før tid.

Sønderjyderne beskyldes for at tabe med vilje for at opnå en fordel i slutspillet, hvor de nu har ti point ned til nedrykningsstregen frem for de fire points hul, som uafgjort ville have givet dem.

Flere modstandere har kritiseret Sønderjyske, og senest har Fodboldens Disciplinærinstans åbnet en sag for efterfølgende at sende den videre til DIF’s Matchfixingsekretariat.

Og episoden er også samtaleemne i den norske landsholdstrup, hvor Hobros norske topscorer, Pål Alexander Kirkevold, langer kraftigt ud efter Sønderjyske.

- Det virker råddent. Det bliver ganske tydeligt, at de går efter en 8. plads med de udtalelser. Jeg synes, det er skræmmende. Det er en skam for fodbolddanmark, hvis det er tilfældet. Vi kunne aldrig have gjort sådan noget. Vi havde gjort vores bedste uanset hvad, siger Kirkevold til den norske avis VG.

Angriberen hentyder til den kontroversielle udtalelse fra Sønderjyskes Christian 'Greko' Jakobsen umiddelbart efter kampen og de tweets, som Sønderjyske sendte ud i forbindelse med scoringen. Her ærgrede man sig ikke ligefrem over FC Midtjyllands sene sejrsmål.

Artiklen fortsætter under tv-klippet..

Den norske angriber har scoret 16 gange for Hobro i denne sæson og er nummer to på Superligaens topscorerliste - et mål efter den tidligere FC Nordsjælland-spiller Emiliano Marcondes - og han har derfor en stor andel i at Hobro sluttede på en 7. plads i grundspillet.

At sagen nu er overdraget til DIF's Matchfixingsekretariat er ikke en overreaktion, hvis man spørger Kirkevold. Han kræver en hård straf, hvis man vurderer, at Sønderjyske er skyldige i decideret matchfixing.

– Det bliver matchfixing, hvis man går efter det. Der er nul-tolerance for den slags ting. Det hjælper ikke med en bøde, hvis de er gået efter at tabe en kamp. Enten må de være benhårde, eller også må de frikende dem, siger han om DIF's Matchfixingsekretariat, inden han vurderer, om ansvaret ligger hos turneringsstrukturen eller Sønderjyske.

- Det er jo først og fremmest systemet, som åbner muligheden for den slags spil. Men Sønderjyske tager valget. De fleste ville nok have sparet sig selv for de tweets og de udtalelser. Det er uforståeligt for mig, lyder det fra Kirkevold.

Pål Alexander Kirkevold spiller landskamp med Norge torsdag, hvor de møder Danmarks kommende VM-modstander Australien.

doc6zbsskbrbvredjsl6bk.jpg 

Hårdt angreb på konkurrenten: Uden for enhver moral og etik

Hobro-kaos var hamrende forudsigeligt: 'Det er en lorte-struktur'

Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind