Superliga-spådomme: Her tog vi fejl, og her ramte vi plet!

Forud for Superliga-sæsonen 2016/17 kom Ekstra Bladet selv med et par friske bud på, hvem der ville slå igennem, blive profiler og være mest iøjefaldende hen over året. Efter første halvdel af sæsonen kigger vi nu lidt nærmere på, om vores spådomme holdt stik eller ej

Christian Nørgaard har fået sit gennembrud i denne sæson. Foto: Lars Poulsen
Christian Nørgaard har fået sit gennembrud i denne sæson. Foto: Lars Poulsen

'En forudsigelse, der bygger på en overnaturlig evne til at se ind i fremtiden.' Sådan lyder Den Danske Ordbogs definition af ordet: Spådom.

Her på Ekstra Bladet er vi ikke bange for en gang i mellem at komme med en skarp analyse eller en vovet forudsigelse.

Og forud for denne Superliga-sæson kom vi selvfølgelig også med et par friske bud på, hvem der var klar til at slå igennem, og hvem der ville blive efterårssæsonens helt store profiler.

Men at de kløgtige journalister på Ekstra Bladets sportsredaktion ligefrem skulle besidde overnaturlige evner til at kunne se ind i fremtiden er måske så meget sagt.

Denne midtvejsevaluering giver os svaret på, om redaktionens spådomme for efterårssæsonen 2016 har holdt stik eller ej. Fik vi ret i vores antagelser, eller er vores forudsigelser allerede nu faldet helt til jorden:

Arg, det er vist en ommer!:

Jacob Sørensen:

Fik sin Superliga-debut mod OB, men ellers har Esbjerg-angriberen ikke være i kamp i efterårssæsonen 2016.

I anden runde af DBU Pokalen i 5-0-sejren over Haarby/Flemlöse fik Jacob Sørensen dog fuld spilletid og scorede et enkelt mål.

Men Ekstra Bladet må æde sine ord i sig igen, for nogen stor overraskelse blev den unge hr. Sørensen ikke.

De stormfulde og kaotiske tilstande har hærget i Esbjerg fB, men efter fyringen af træner Colin Todd er alle sejl sat for at få havnebyens stolthed tilbage på rette kurs.

Ekstra Bladet skrev: Han kan få sit gennembrud: I en sæson, hvor der skal søges stabilitet, bliver der ikke plads til mange håbefulde unge. Men unge Jacob 'Lungi' Sørensen har scoret et par gange i træningskampene og kan blive sæsonens store overraskelse.

Med 160-førsteholdskampe for Esbjerg fB er Lars Lungi Sørensen i stedet blevet ansat som cheftræner i klubben. Og ja, Lars Sørensen er såmænd Jacob Sørensens far.

- Vi bebrejder ikke Colin Todd de resultater, han har nået i sin tid i EfB, men vi tror heller ikke på, at han er den langsigtede løsning, skrev klubben på deres hjemmeside tilbage i december.

- Der er behov for at udstikke en ny retning, og jeg vil gerne sætte den proces i bevægelse straks. Lars Lungi Sørensen passer bedre til klubben og dens DNA, og han kan med sin metodiske tilgang til fodbold udvikle spillere og gøre dem bedre individuelt, siger sportsdirektør Ted van Leeuwen.

Der er håb forude for den unge Lungi-junior, der formentlig har et langt tættere forhold til den nye mand i trænersædet end den hidtidige britte. 'Nepotisme-light' kan bane vejen for den unge angribers gennembrud.

Se også: Syrligt angreb fra vennen: Det er et sygt udsagn!

***

Gustaf Nilsson:

Gustaf Nilsson i kampen mellem Falkenbergs FF og Hammarby IF i Allsvenskan i 2015. Foto: All Over Press
Gustaf Nilsson i kampen mellem Falkenbergs FF og Hammarby IF i Allsvenskan i 2015. Foto: All Over Press

Har indtil videre spillet nul kampe for Brøndby i efteråret.

Ekstra bladet skrev: Ham skal du holde øje med: Den 19-årige angriber er endnu ikke skadesfri før om et par måneder. Men han er en spændende type med et stort udviklingspotentiale.

Svenskeren sad ude med en skade i foden indtil slutningen af september. Men han fandt dog aldrig vej til Alexander Zornigers kamptrup i Superligaen, selvom han blev sin skade kvit.

Forståeligt nok, eftersom Superligaens aktuelle topscorer Teemu Pukki (14 mål) også har sin daglige gang på Brøndbys træningsbaner (Finnens makker i Brøndby-angrebet Kamil Wilczek har med sine 10 mål heller ikke været helt skidt i Vestegnens offensiv).

Gufstaf Nilsson er dog stadig et stort talent, og selvom Zorniger ikke har villet benytte sig af sin unge svenske angriber i efterårssæsonen, så skal  signingen nok kaste mål af sig i fremtiden.

Nilsson, der kom fra den svenske klub Falkenbergs FF, var ifølge svenske medier også jagtet af IFK Göteborg og Malmø. Falkenbergs bekræftede, at salget af Nilsson var det største i klubbens historie. Men her på Ekstra Bladet måtte vi så sandelig kigge langt efter svenskerens store 'udviklingspotentiale'. 90 minutter på Brøndby-bænken i 2-1-sejren over BK Frem i DBU Pokalen var det tætteste, Nilsson kom på at få debut.

 

Andre af vores forbiere...

Tobias Mikkelsen:

Tobias Mikkelsen har ikke været blandt Hjulmands foretrukne i efteråret. Foto: Jens Dresling
Tobias Mikkelsen har ikke været blandt Hjulmands foretrukne i efteråret. Foto: Jens Dresling
 

Efter en godkendt indsats for FC Nordsjælland i foråret 2016, har Tobias Mikkelsen ikke haft meget at se til i Superligaen i indeværende sæson.

Ekstra Bladet skrev: Største profil: Kantspilleren med otte landskampe havde et lidt skuffende forår. Han scorede tre mål i blot otte kampe.

Den 30-årige kantspiller har spillet 13 kampe og scoret 1 mål for FCN. Men den erfarne Mikkelsen ser ud til at have fået en tilværelse som marginal-spiller i træneren, Kasper Hjulmands, unge spillertrup.

Den otte år yngre ghanesiske Godsway Donyoh er førstevalget på den nordsjællandske venstrekant (Fem mål og fire assists i 17 kampe i Superligaen).

Der har ikke været plads til Mikkelsen i den farlige front-trio bestående af Marcus Ingvartsen, Ernest Asante og førnævnte Donyoh. Som tilsammen har lavet imponerende 20 mål i efterårssæsonen 2016.

Tobias Mikkelsen bliver ikke FCN's største profil i denne sæson. Det kan godt slås fast med syvtommersøm allerede nu.

Se også: Nordsjælland henter målhelt hjem

***

Anders K. Jacobsen:

Anders K. Jacobsen har kun scoret én enkelt gang i efteråret. Foto: Anders Brohus
Anders K. Jacobsen har kun scoret én enkelt gang i efteråret. Foto: Anders Brohus
 

Scorede ni mål for OB i forårssæsonen 2016. Jacobsen bragede i alt 12 mål i kassen i hele sidste sæson. Men angriberen har slet ikke fundet melodien i efteråret, hvor det kun er blevet til et enkelt mål i 1-0-sejren over Brøndby.

Ekstra Bladet skrev: Ham skal du holde øje med: Angriberen fandt forårsformen med ni træffere. Nu skal han ramme et stabilt niveau, der kan løfte OB op i top seks.

OB har haft et miserabelt efterår og ligger på næstsidste-pladsen i Superligaen med 18 point. Men hvis ret skal være ret, så har ingen rigtig kunne ramme et stabilt niveau i den odenseanske boldklub.

Kent Nielsen er stadig træner i OB, men efter et ringe efterår sidder han ikke særligt trygt i det fynske trænersæde. Men Anders K. Jacobsen bakkede op om sin træner, da Ekstra Bladet i oktober spurgte ind til situationen i OB:

- Vi mangler mål, og der må jeg tage min del af ansvaret. Ellers er det spillerne, der skal vise mere på banen. Det hjælper i hvert fald intet at skifte Kent ud, for der står 24 spillere i rækken foran, der burde skiftes inden, sagde Jacobsen.

Jamen Ekstra Bladet, I havde sgu ret!:

Christian Nørgaard:

Christian Nørgaard (til venstre) har fået sit gennembrud for Brøndby i efterårssæsonen. Foto: Jens Dresling
Christian Nørgaard (til venstre) har fået sit gennembrud for Brøndby i efterårssæsonen. Foto: Jens Dresling
 

Den defensive midtbanespiller har så sandelig bevist sit værd for de blå-gule på Vestegnen. Klubbens nye træner Alexander Zorniger har vist fuld tillid til den 22-årige Nørgaard. 

Det er blevet til 27 kampe og et enkelt mål samt en assist for Brøndbys nummer 19.  Og i øvrigt fuld spilletid i samtlige af holdets internationale kampe i Europa League-kvalifikationen.

Ekstra Bladet skrev: Han kan få sit gennembrud: Christian Nørgaard - tilløbet har været langt. Han vendte hjem for snart tre år siden, men det er nu, han skal træde i karakter og slå til i en ny position på den defensive midtbane.

Nørgaard har i sandhed sat sig i respekt på Brøndbys midtbane. Og den formstærke Brøndby-spiller er da også selv godt klar over, at indsatsen i efterårssæsonen har været noget nær den bedste, han har leveret i karrieren.

- Det har bestemt været den bedste halvsæson i min karriere, og forhåbentlig bliver det også min indtil videre bedste helsæson, har Christian Nørgaard udtalt til Brøndbys hjemmeside.

- Lidt overrasket er jeg vel. Jeg vidste godt, at jeg havde et potentiale og kunne føre det til mere, end jeg har gjort indtil videre, men jeg er lidt overrasket over, hvor hurtigt det er gået i løbet af denne halvsæson.

- Zorniger (Brøndby-træner, red.) er kommet ind med nogle tanker omkring mig, og dem har jeg taget til mig.

Se også: Parat til at blive i Brøndby, men: Min værdi er steget

***

Marcus Ingvartsen:

Ingvartsen har bombet mål ind for Farum-klubben. Foto: Tariq Mikkel Khan
Ingvartsen har bombet mål ind for Farum-klubben. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

 Ingvartsen har scoret i 15 ud af sine 26 kampe for FC Nordsjælland i indeværende sæson. En ny bomber har så sandelig set dagens lys i Superligaen.

En målrettet og yderst disciplineret ung fyr, som Ekstra Bladet selv havde den store fornøjelse af at sætte i stævne til en snak om angriberens store udvikling og lovende fremtid.

Det skrev Ekstra Bladet: ’Han kan få sit gennembrud: Den 20-årige angriber scorede fem mål i sidste sæson, hvor han havde svært ved at etablere sig. Det skal ske i den kommende sæson.’

Den 20-årige angriber har scoret 12 mål i 21 kampe for FC Nordsjælland. Og mange talentscouts fra de største klubber rundt om i Europa har med garanti været forbi Farum Park for at se nærmere på den talentfulde knægt.

Ingvartsen har da også i flere omgange været rygtet til det store udland. Senest forlød det, at Arsenal i Premier League skulle være mere end almindeligt interesserede i FC Nordsjælland-angriberen.

I stedet valgte 20-årige Ingvartsen at forlænge sin kontrakt med Farum-klubben frem til sommeren 2019. Men mon ikke ledelsen i FCN pønser på at sælge deres topscorer allerede til sommer – og gerne efter et succesfuldt U21-EM.

Hovedpersonen selv har dog ikke haft behov for at forhaste sig eller gøre noget uovervejet. Og derfor afviste han også tilbage i november, at et snarligt klubskifte kunne komme på tale:

- Det motiverer mig, at interessen er stor, og at flere kigger på mig, når jeg spiller, men jeg tackler presset stille og roligt, sagde målscoreren Marcus Ingvartsen til Ekstra Bladet efter klubbens 3-2-sejr over AGF i 17. spillerunde af Superligaen.

- Jeg vil til en af de største ligaer i Europa, men det behøver ikke være lige med det samme. Jeg skal stadig arbejde hårdt for at score flere mål, så jeg kan komme op på allerhøjeste niveau, sagde han.

Se også: Er kommet ’sovende’ til succesen: Målslugeren er træningsnarkoman

***

Davit Skhirtladze:

 

Det er blevet til syv mål og fire assists i 22 kampe for den georgianske Silkeborg-angriber, der ser ud til at have fundet sig godt til rette i sin nye klub vest for Aarhus og AGF. Skhirtladze har dog ikke holdt samme høje niveau gennem hele efterårssæsonen, men har i glimt vist, at han besidder et stort talent.

Ekstra bladet skrev: 'Han kan få sit gennembrud: Det ser ud til, at han har fundet sig til rette i Silkeborg. Et længe ventet gennembrud i Superligaen ligger og lurer i den nærmeste fremtid.'     

Skhirtladze blev den helt store hattrickhelt i en medrivende Superliga-kamp, da han stod for samtlige Silkeborg-mål i 3-1-sejren over Viborg.

Har kun scoret i tre kampe, men er alligevel endt som klubbens topscorer i efteråret. Skhirtladze har netop forlænget sin kontrakt med Silkeborg IF frem til sommeren 2019.

For et år siden blev den georgianske angriber hentet til Silkeborg fra AGF. Den tidligere AGF-træner Peter Sørensen, som kendte ham fra deres fælles fortid i Århus-klubben, var klar til at give georgieren chancen i SIF.

- Davit har haft en ujævn seniorkarriere og vel kun haft to gode halve år hidtil i karrieren, efteråret 2012 i AGF og det efterår, vi lige er gået ud af i SIF. Han har haft for få kampe i forhold til det talent, han besidder, hvor han på sine bedste dage holder et niveau, der er ud over Superligaen. Vi tror i SIF på, at han stadig har et uudfoldet potentiale, og det regner vi med at kunne forløse i den kommende kontraktperiode, siger Peter Sørensen i en pressemeddelelse til klubbens hjemmeside.

- Jeg har taget et stort skridt fremad i det seneste år. Jeg kendte Peter Sørensen fra AGF, og han har været med til at løfte mit spil, så jeg nu er fast mand. Jeg tror på, at jeg kan blive endnu bedre i de kommende sæsoner, siger Davit Skhirtladze, der i efteråret fik debut på det georgiske landshold og har været udtaget til Georgiens fire VM-kvalifikationskampe og fået spilletid i de tre.

TV: Se alle målene: Georgisk Hattrick sørger for Silkeborg-triumf i Viborg:

 

Se også: Gyldne Davit Skhritladze: Mit første hat-trick

Den kunne I godt have ramt bedre:

Andrija Pavlovic:

Serberen har stået i skyggen af Santander og Cornelius i efteråret. Foto: Lars Poulsen
Serberen har stået i skyggen af Santander og Cornelius i efteråret. Foto: Lars Poulsen
 

Pavlovic sluttede efteråret af med at være målløs i 22 kampe sammenlagt for både FCK og det serbiske landshold.

Den serbiske angriber har i efteråret stået noget i skyggen af sine to angrebskollegaer i FC København Andreas Cornelius og Federico Santander, som har haft noget mere held i sprøjten foran mål.

Men da FCK’s farlige frontduo sad ude med skader i november, var der endelig udsigt til spilletid for Pavlovic. Den 23-årige angriber greb dog ikke chancen og kæmpede noget med at få sparket bolden i nettet.

Det har unægteligt været stolpe ud for serberen, der ikke ser ud til at have spillet sig tættere på FCK-træner, Ståle Solbakkens, startopstilling i forårssæsonen.

Ekstra Bladet skrev: ’Ham skal du holde øje med: Den nye angriber har haft en forrygende sæson med 18 scoringer i 35 kampe.’

Det så ellers lovende ud for Pavlovic, da han scorede det enlige mål i hjemmebane-sejren over APOEL Nicosia i den ene af de to Champions League-kvalkampe i starten af sæsonen.

Serberen har kun scoret fire gange i FCK-trøjen i indeværende sæson. To i Superligaen og to i CL-kvalifikationen. Det ser altså ikke ud til at blive en lige så forrygende sæson, som hans flotte 2015-16-sæson i den serbiske Superliga, hvor han i alt bragede 18 mål i kassen for FK Cukaricki.

TV: Sidst Pavlovic scorede i FCK-trøjen:

 

***

Aleksandar Jovanovic:

Jovanovic lukkede 25 mål ind i efteråret. Foto: Jens Dresling
Jovanovic lukkede 25 mål ind i efteråret. Foto: Jens Dresling
 

Den serbiske målmand har i efterårssæsonen haft store udsving i sine præstationer for AGF. Drop mod eksempelvis Lyngby og Brøndby har ikke ligefrem hjulpet på indtrykket af Aarhus-klubbens nye førstemålmand.

Men man må heller ikke skælde alt hæder og ære fra Aleksandar Jovanovic, som i andre Superliga-kampe har været en vigtig faktor for AGF-mandskabet. Serberen startede nemlig efteråret ud ved at diske op med flere flotte redninger.

Jovanovic kom dog meget alvorligt til skade, da han bragede sammen med holdkammeraten Dino Mikanovic i en kamp mod Esbjerg.

TV: AV!: Her udgår AGF-Keeper efter slemt sammenstød:

- Han fik trykket fire tænder op i munden og er røget direkte på skadestuen, hvor der vel venter en operation, forklarede AGF-træner Glen Riddersholm til Ekstra Bladet efter det dramatiske 2-2 opgør tilbage i august.

Ekstra Bladet skrev: Han kan få sit gennembrud: Den serbiske målmand er hentet ind som førstekeeper. Meldingerne fra Serbien antyder, at AGF har gjort et godt køb.

AGF hentede den 24-årige målmand i den serbiske klub FK Radnicki Nis. Det primære formål var, at han skulle være klubbens fremtidige førstemand mellem målstolperne i AGF-målet.

- Først og fremmest har vi hentet en dygtig målmand. Vi har scoutet i lang tid, og vi har scoutet så godt, som vi kunne ud fra vores forudsætninger. Han (Jovanovic, red.) er en keeper med et stort, stort udviklingspotentiale, men samtidig har han også et fantastisk bundnivaeu, sagde AGF-træner, Glen Riddersholm, til bold.dk tilbage i maj.

- Han er en forstærkning, og når man henter en ny keeper, så er det som udgangspunkt, fordi han er førstevalg. Men hans præstationer skal selvfølgelig tale, og så må vi se, hvad der sker. Det er en ambitiøs signing, sagde Glen Riddersholm.

Om det endte med at blive en stærk signing, er svært endelig at fastslå. Men Jovanovic' præstationer taler indtil videre for det modsatte. Serberen har lukket 25 mål ind i sine 19 kampe for AGF og har kun holdt buret rent i to.

Man kan ikke påstå at Aleksandar decideret har fået sit gennembrud i Superligaen. Serberen er fast mand, men er ikke den sikreste sidste skanse, der har huseret i AGF.

Glen Riddersholm og resten af AGF-mandskabet har tabt 10 kampe, spillet 5 uafgjort og vundet 6. Og det rækker altså imidlertid kun til en 11. plads i Superligaen med udsigten til nedrykningsspillet i slutningen af forårssæsonen.

TV: AGF-keeper dropper fælt i kampen mod Brøndby:

 

Læs flere nyheder om Superligaen her:

Se også: Stort navn siger stop: Derfor forlader jeg Brøndby  

Se også: Syrligt angreb fra vennen: Det er et sygt udsagn!

Se også: Flere danske klubber er ude efter norsk Brøndby-emne

Se også: Dansk U21-profil er klar til Superliga-skifte

Se også: FC Nordsjælland henter tidligere Barcelona-træner  

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere