Superliga-træner: Lyske-stempling det vildeste jeg har set

FC Midtjyllands træner Glen Riddersholm har oplevet én bizar episode mellem en træner og spiller i Danmark - men et kvælertag, som Leicesters manager formåede at lave overskrifter med, sker nok ikke i Superligaen

Preset er meget større i en liga som Premier League - derfor sker der også bizarre ting ifølge Glen Riddersholm. (Foto: POLFOTO)
Preset er meget større i en liga som Premier League - derfor sker der også bizarre ting ifølge Glen Riddersholm. (Foto: POLFOTO)
Følg Superligaen

Weekendens helt store hovedperson i Premier League var Leicesters manager Nigel Pearson.

Kasper Schmeichels træner overreagerede i slut-minutterne af opgøret mellem bundholdet Leicester og Crystal Palace, da han noget uheldigt blev ramt af Palaces James McArthur i forbindelse med en tackling ved sidelinjen.

Pearson reagerede dog noget bizart, da han efterfølgende tog fat om spillerens hals med begge sine hænder, mens de begge lå på græsset.

Leicester-træneren nedtonede selv episoden, men flere medier har dog stadig kritiseret ham for hans mærkværdige opførsel.

Det var ikke første gang, vi oplevede en manager gå bersærk i Premier League, hvor presset til tider kan været rigtig stort.

Men sådan et voldsomt tilfælde vil ikke ske i Superligaen, hvis man spørger FC Midtjyllands træner, Glen Riddersholm.

- Man skal aldrig udelukke noget, men det er ret urealistisk. Det tror jeg ikke, en dansk træner ville kunne finde på. Det ville slet ikke være i sportens ånd, siger Riddersholm til Ekstra Bladet.

Kvælertag og støvlekast: Når managere går amok

- Det vildeste, jeg har oplevet, var dengang, jeg overværende en kamp tilbage i 2004, hvor Claus Madsen blev stemplet direkte på lysken af modstanderens assistent, da han gled ud over sidelinjen. Det var også ret voldsomt.

Udover det har FCM-træneren dog ikke oplevet andre bizarre hændelser mellem en træner og spiller i Superligaen, som man oplever det i Premier League - og det kan der være en god forklaring på.

- Presset er jo enormt i Premier League og markant større end i lille Danmark. Der er flere penge, aktører, medier, tilskuere - så selvfølgelig kommer der mere pres på dig. Og nogle gange reagerer man på det som menneske og vælger at gøre nogle mærkværdige ting.

- Vi oplevede det også med Alan Pardew i Newcastle, da han nikkede en modstander en skalle midt i kampen, efter en periode hvor han blev kritiseret fra alle sider. Der er bare en større passion og et kæmpe pres end i andre større ligaer, siger Riddersholm.

FC Midtjyllands cheftræner har heller aldrig selv været nødsaget til at løfte en af sine egne spillere i kraven.

- Som mange andre steder skælder jeg mine spillere ud og taler med store bogstaver fra tid til anden - men jeg har aldrig haft behov for at gøre mere end det, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time