Superligaen indfører nyt redskab

Til aftenens Superliga-kamp mellem FC Nordsjælland og Randers FC kan markeringsspray for første gang blive brugt

Dommersprayen fra VM har nu også nået Superligaen (Foto: AP)
Dommersprayen fra VM har nu også nået Superligaen (Foto: AP)

Der skrives et sykke Superliga-historie i aften, når FC Nordsjælland og Randers FC åbner forårssæsonen i landets bedste fodboldrække. Det bliver således første gang, at den såkaldte markeringsspray bliver benyttet i en Superliga-kamp. Det oplyser Danske Fodbolddommere på Twitter.

Den nye dommerspray indtager nu Premier League. (Foto: AP) Premier League Markeringsspray indføres i Premier League

Siden sommerens VM-slutrunde er markeringssprayen blevet indført i flere europæiske ligaer, hvor dommerne kan bruge sprayen til at markere, hvor muren og bolden skal være i forbindelse med et frispark.

Nu kommer sprayen altså også til Danmark, hvor dommerne kan benytte hjælpemidlet i Superliga-kampene.

AaB's nedtur i aftes slukker det sidste håb om fremtidige ekstra pladser i Champios League (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen Sidste håb slukket: Dansk fodbold rasler ned

Superliga-dommer Kenn Hansen glæder sig over indførelsen af markeringsspray i Superligaen.

- Vi er grundlæggende glade for at få markeringssprayen. Af flere årsager. Først og fremmest fordi den har vist sig at være effektiv under VM og andre turneringer, den har været brugt i. Der er simpelthen færre kontroverser omkring placering af mur og spillernes bevægelse mod bolden, når der er en streg, alle kan se. Så selvom vi i Danmark ikke har de vilde problemer med den slags, sammenholdt med for eksempel i Sydeuropa eller endnu længere væk i verden, så er den da klart et hjælpemiddel, der gør det nemmere for os, siger han i en meddelelse bragt på Danske Fodbolddommeres Twitter-profil.

Teemu Pukki skal være kant som Ronaldo og Neymar (Foto: Jens Dresling) Superligaen Brøndby-angriber kant som Ronaldo og Neymar

Aftenens kamp mellem FC Nordsjælland og Randers FC dømmes af Dennis Mortensen, der altså bliver den første til at bruge markeringsspray i forbindelse med en Superliga-kamp.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer