Svensk topkeeper på vej til FCK

Helsingborg-målmand Pär Hansson kan blive næste svenske målmand i FC København

Ståle Solbakken kan snart råde over en ny svensk målmand (Foto: Jens Dresling)
Ståle Solbakken kan snart råde over en ny svensk målmand (Foto: Jens Dresling)

Pär Hansson kan blive næste svenske spiller i FC København.

Ekstra Bladet erfarer i samarbejde med den svenske avis Expressen, at FCK har indledt en dialog med den 29-årige målmand, der har spillet en håndfuld A-landskampe for Sverige.

Pär Hansson regnes for at være blandt de allerbedste målmænd i den svenske liga Allsvenskan, og Helsingborg-træner Henrik ”Henke” Larsson sagde i januar, at han under ingen omstændigheder ville sælge Hansson.

Jess Thorup har haft god grund til at klappe af sine spillere. I aften gælder arvefjende-opgøret mod Sverige og inden da, skal der træffes flere vigtige beslutninger. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Før arvefjende-opgør: Her er Thorups tre hovedbrud

Dengang var norske Molde ude efter ham. Men Hanssons kontrakt udløber efter Allsvenskan-sæsonen, der slutter i november, og derfor kan FCK allerede nu lave en aftale med ham og så hente ham gratis om fire måneder.

Hansson vandt det svenske mesterskab med Helsingborg i 2011 og har spillet hele sin professionelle karriere i klubben, der aktuelt ligger på 13. pladsen i Allsvenskan, der er 13 kampe inde i sæsonen.

Hvis FCK som ventet skiller sig af med Johan Wiland, så åbner det for, at man forsøger at lave en økonomisk løsning med Helsingborg allerede her i sommerens transfervindue, så Hansson kan hentes ind som konkurrent til Stephan Andersen.

U21EM FCK-svensker: Danskerne elsker at rose sig selv

Det er nok primært som en markant reserve, som Hansson er tiltænkt at blive hentet ind som.

Lige nu råder FCK over Kim Christensen, der i foråret var reservemålmand, og så Johan Wiland der ikke har lagt skjul på, at han vil væk i jagten på spilletid.

FCKs nye chefscout Jesper Jansson har et indgående kendskab til målmanden, da Jansson blev hentet i netop Helsingborg.

- Jeg vil ikke kommentere noget omkring klubber, siger Pär Hanssons agent til SportExpressen.

Wiland leverede dette drop i februar:

41 kommentarer
Vis kommentarer