Teenager sikrede FCK-sejr

Mohamed Daramy var den store oplevelse på Lyngby Stadion. Med en genialt hæloplæg og en iskold scoring sikrede han FCK tre point

Teenager sikrede FCK-sejr

LYNGBY (Ekstra Bladet): Ingen har nogensinde været i tvivl om hans talent, men nu begynder han også at gøre en reel forskel i Superligaen.

FC København blev reddet af 18-årige Mohamed Daramy på et tomt Lyngby Stadion, da de danske mestre slog oprykkeren 4-1.  

Med en scoring 17 minutter før tid sikrede han FCK de tre point i deres først kamp efter coronapausen, og han havde også en afgørende fod med i spillet, da københavnerne kom foran før pausen.

Det var så absolut kampens højdepunkt, da han efter en god halv times spil spillede Rasmus Falk fri til scoring med en genial hælaflevering.

Energiske Mikkel Kaufmann sendte bolden han til Daramy, der med ryggen til mål straks den sendte den videre til Falk.

Fynboen sendte bolden mellem benene på Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen, og han vidste godt, hvem han skulle takke for 1-0-scoring.

Rasmus Falk bragte FCK på sejrskurs. Foto: Lars Poulsen
Rasmus Falk bragte FCK på sejrskurs. Foto: Lars Poulsen

Det var højdepunktet i en 1. halvleg, som FCK fuldstændig dominerede. De pressede i perioder Lyngby langt tilbage på banen, og Jens Stage og Pep Biel boltrede sig på kanterne.

Især førstnævnte kom frem til flere gode muligheder og burde have scoret før pausen.

I 25. minut spillede Daramy - ja, ham igen - Stage fri i dybden, men Thomas Mikkelsen kom hurtigt ud af sit mål og fik blokeret FCK’erens afslutning.

En stærk aktion af Lyngby-keeperen, der dog spillede en uheldig rolle ved FCK’s føringstræffer kort efter. En upræcis aflevering fra hans fødder fik Stage headet hen til Kaufmann, der sendte den videre til Daramy.

Hans hælaflevering tog fusen på alle andre end Falk, og så kunne FC København gå til pausesnak i en tom sponsorlounge med en fortjent føring.

Hjemmeholdet havde intet skabt og jagtede i ofte kun skygger.

Artiklen fortsætter under billedgalleriet:

Billedgalleri

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
v
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Den københavnske dominans fortsatte i begyndelsen 2. halvleg, og velspillende Pep Biel var tæt på at lukke og slukke i 54. minut, mens spanierens flade afslutning susede lige forbi.

I angrebet efter fik Lyngby sin første chance, da Victor Nelsson ikke fik fat i en lang fremlægning.

Hurtige Emil Nielsen smuttede fra ham, men 'Kalle' Johnsson gjorde sig bred og fik lige nøjagtig forhindret en udligning.

Det gav tilsyneladende Lyngby tro på tingene, og de udnyttede, at FCK ikke fik sat proppen i. Med tyve minutter igen udlignede indskiftede Magnus Warming efter oplæg fra ligeledes Indskiftede Gustav Marcussen.

Magnus Warming udlignede for Lyngby, men det rakte ikke til point. Foto: Lars Poulsen
Magnus Warming udlignede for Lyngby, men det rakte ikke til point. Foto: Lars Poulsen

Warming, som Lyngby i vinter hentede i Brøndby, rundede Pierre Bengtsson i feltet og sparkede bolden fladt forbi Johnsson.

Så var der jubel blandt udskifterne på tribunen, men glæden blev kort for De Kongeblå.

For i 73. minut slog Mohamed Daramy til igen. Pierre Bengtsson lagde en flad aflevering ind i Lyngby-feltet.

Daramy stod med ryggen til mål og var omringet af blå trøjer, men formåede alligevel at vende rundt og passere Thomas Mikkelsen med en kølig afslutning.

FC København var ikke overbevisende i slutfasen, men fik slået det sidste søm i Lyngby-kisten med fire minutter igen, da Pep Biel sikkert scorede på det straffespark, som Santos havde fremtvunget.

Med kampens sidste spark sendte Karlo Bartolec bolden forbi Thomasen Mikkelsen på frispark. Et forsøg, som Lyngby-keeperen burde have nappet.

Med sejren haler de ind på FC Midtjylland i toppen af tabellen, men midtjyderne har trods choknederlaget til Horsens forsat et solidt forspring på ni point.

Hvilke svar søger Ekstra Bladets ekspertkommentator Stig Tøfting fra de 14 Superliga-klubber? Find ud af det her (+)

Har du is nok i maven, David!

Utrolig nedtur i Herning

Drømmen knust af kasseret spiller

Uro i engelsk fodbold: Vi er kraftigt imod planen